CZ

Studiu: Cati bani se fac in Romania din vanzarea de aparate foto, computere, electrocasnice

Imagine principala
Studiu: Cati bani se fac in Romania din vanzarea de aparate foto, computere, electrocasnice
Vanzarile de bunuri din segmentele foto si tehnologia informatiei din Romania s-au prabusit in primele 9 luni ale anuli 2016 compparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, arata un studiu al GfK Temax.

Piata IT din Romania a scazut cu 13% in primele noua luni din acest an, comparativ cu perioada similara din 2015, la 275 milioane de euro, sustine GfK Temax, citat de Agerpres.

O scadere mai mare decat cea din IT a fost inregistrata la cea foto, de 14,2%, pana la 16 milioane de euro. Piata imprimantelor si multifunctionalelor a scazut si ea, cu 0,4%, in perioada ianuarie - septembrie 2016, la 45 milioane de euro.

In schimb, cel mai mult a crescut piata de electrocasnice mari, cu 26,2%, ajungand la 384 milioane de euro, in Romania.

De asemenea, vanzarile de electrocasnice mici au crescut cu 23% (pana la 115 milioane de euro), iar piata electronicelor a urcat, la randul sau, 22,1% (la 261 milioane de euro).

In ceea ce priveste piata telecom din Romania, aceasta a crescut cu 18,8%, comparativ cu ianuarie - septembrie 2015, la 550 milioane de euro.

Per total, piata bunurilor de folosinta indelungata a crescut cu 13,2%, la 1,645 miliarde euro, in primele 9 luni ale anului 2016 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

GfK Temax este un indicator utilizat de GfK Retail and Technology pentru a monitoriza pietele bunurilor de folosinta indelungata. Rezultatele sunt bazate pe studiile desfasurate regulat pe panelul de retail al GfK.

Citeste mai mult pe Agerpres
Vizualizari
15
Conţinut
Adauga comentariu