webPR: The Newsroom castiga How to Web Startup Spotlight 2016, programul de dezvoltare a afacerilor in tehnologie

de 3 noiembrie 2016
Newsroom a castigat premiul pentru cel mai bun startup  in cadrul How to Web Startup Spotlight 2016, program de dezvoltare a afacerilor in tehnologie, organizat in cadrul How to Web Conference la Teatrul National din Bucuresti. Startup-ul LiveMon a fost desemnat cel mai bun startup in domeniul securitatii cibernetice, startup-ul MRise a avut cea mai buna poveste, in timp ce Enty a primit premiul pentru inovatie IXIA Innovation Award.

Organizat in parteneriat cu IXIA, Bitdefender, Telekom Romania si Cyberghost cu sprijinul cleverbridge, hub:raum, EIT Digital si Microsoft, How to Web Conference 2016 a pus accentul pe povestile fondatorilor de startup-uri care au construit companii globale. Editia din acest an a reunit circa 50 dintre cele mai bune startup-uri in tehnologie din Europa, 20+ fonduri de investitie si sute de profesionisti in tehnologie de la 100+ companii internationale. Juriul format din fondatori de startup-uri active pe piata globala, mentori internationali si investitori activi, a avut misiunea de a alege doar 10 echipe finaliste din cele 50 care si-au prezentat produsele in cele doua zile a conferintei. La finalul competitiei de pitching pentru premiile de peste 30.000 de dolari, startup-urile castigatoare au fost:

The Newsroom a castigat premiul de Cel mai Bun Startup oferit de IXIA Romania

The Newsroom ajuta creatorii de continut sa distribuie continut digital  rapid, personalizat si relavant pentru cititori in functie de interesele lor. Enty a castigat  IXIA Innovation Award premiu oferit de IXIA Romania

ENTy este un dispozitiv medical folosit pentru a analiza echilibrul urechii interne in vederea corectarii si masurarii posturii.

”Noi, la Ixia, am promovat dintotdeauna spiritul antreprenorial si inovatia ca un mod de lucru, atat in interiorul companiei, cat si in toate proiectele din mediul de business si cel academic in care suntem implicati. Tocmai de aceea, sustinem de cinci editii competitia Startup Spotlight si credem in potentialul startup-urilor de a inova, dezvolta produse viabile economic si de calitate si de a produce cu adevarat o schimbare in viata utilizatorilor”, a mentionat Teodor Ceausu, Country Manager Ixia Romania.

LiveMon a castigat premiul Bitdefender Cybersecurity Award oferit de Bitdefender

”Securitatea cibernetica este un teritoriu in care este nevoie de inovare continua. Furnizorii de servicii de securitate sunt intr-o cursa contra cronometru impotriva infractorilor cibernetici care lucreaza in fiecare zi pentru a gasi noi modalitati de a face bani. Tocmai de aceea e important sa finantam si sa sustinem ideile noi si ne dorim ca aceasta industrie sa se dezvolte si pe noi verticale mai putin exploatate”, a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

MRise a castigat CyberGhost Award pentru cea mai buna poveste, premiu oferit de CyberGhost

MRise - dispozitiv care integreaza ”Internet of things„ in motociclete pentru a trimite notificari despre accidente si pentru a integra o alarma inteligenta.

”Am venit in Romania eu insumi ca fondator de startup, in cautarea oamenilor potriviti alaturi de care sa imi dezvolt compania. Am vazut cresterea spectaculoasa a ecosistemului antreprenoriatului in tehnologie si ma bucur ca sunt parte din aceasta comunitate. Romania are un potential de business urias, iar faptul ca anul acesta au fost 50 de startup-uri in programul How to Web Startup Spotlight sustine aceasta afirmatie.”, Robert Knapp, CEO & cofondator CyberGhost.

Celelalte 10 startup-uri care au intrat in ultima etapa a competitiei How to Web Startup Spotlight 2016 sunt:

ᅡ       BOX2M - tehnologie care ofera solutii inovatoare, flexibile si la preturi accesibile pentru masurarea, contorizarea si controlarea site-urilor industriale,

ᅡ       Findie - platforma video oferita ca serviciu care permite companiilor sa lanseze site-uri si aplicatii mobile de continut video in minute, nu luni.

ᅡ       InnerTrends - platforma care ofera companiilor SaaS solutii de crestere rapida prin interpretarea datelor.

ᅡ       TalentBrowse - prima platforma de agregare care conecteaza angajatorii cu talentele disponibile din cele mai bune agentii de recrutare.

ᅡ       TypingDNA- produs de tip SaaS care foloseste algoritmi de inteligenta artificiala pentru identificarea si autentificarea utilizatorilor in functie de modul in care tasteaza.

ᅡ       Holosee - tehnologie care creeaza holograme si le transmite in realitate augmentata sau in realitate virtuala.

ᅡ       Lampix - dispozitiv care foloseste realitatea augmentata pentru a crea suprafete inteligente, fara ochelari intermediari.

ᅡ       LiveMon - tehnologie complexa de monitorizare care genereaza solutii de identificare si eliminare a amenintarilor care pot afecta serviciile companiilor.

ᅡ       ENTy -  dispozitiv medical folosit pentru a analiza echilibrul urechii interne in vederea corectarii si masurarii posturii.

ᅡ       The Newsroom ¬ helps publishers deliver a faster, personalised and more meaningful digital experience using real time auctioning of content assets.

How to Web Conference 2016 a reunit in Bucuresti sute de profesionisti in tehnologie din 18 tari, iar programul evenimentului a cuprins 13 prezentari, 7 discutii unu la unu cu lideri din industrie, 6 dezbateri la scena deschisa si 2 sesiuni interactive sustinute de profesionisti din domeniu. In total, 45+ invitati internationali si-au impartasit experientele de business cu participantii la eveniment.

”A saptea editie internationala a How to Web Conference a fost una dintre cele mai intense dintre cele organizate pana acum, in mare parte datorita programului de dezvoltare a afacerilor in tehnologie, How to Web Startup Spotlight, care a adus in Bucuresti 50 dintre cele mai bune startup-uri din Europa. Faptul ca am reusit sa atingem acest obiectiv dovedeste ca ecosistemul antreprenoriatului in tehnologie creste sustinut si ca Romania are un potential de business semnificativ. Este important de mentionat ca rezultatele se datoreaza intregii comunitati regionale in tehnologie, care se implica activ in cresterea oportunitatilor si dezvoltarea ecosistemului, si suntem recunoscatori sa facem parte din aceasta comunitate. Toate aceste lucruri ne motiveaza sa mergem mai departe si suntem bucurosi sa anuntam astazi datele pentru How to Web Conference 2017: editia cu numarul 8 a conferintei va avea loc pe 31 octombrie si 1 noiembrie si vom reveni cu mai multe detalii in curand”, a declarat Daniel Dragomir, CEO How to Web Conference.

Despre How To Web

How to Web este cel mai important eveniment dedicat inovatiei in tehnologie si antreprenoriatului din Europa de Sud-Est, organizat anul acesta in colaborare cu IXIA, Bitdefender, Telekom Romania, CyberGhost, Microsoft, cleverbridge, Hub:raum si EIT Digital. Conferinta se adreseaza inovatorilor in tehnologie, antreprenorilor, dezvoltatorilor de produse tech, agentiilor si companiilor de outsourcing interesate de inovatie, investitorilor si tuturor celor interesati de tehnologie si inovatie. Mai multe detalii despre eveniment si programul pentru startup-uri sunt disponibile pe site-ul conferintei: http://howtoweb.co.

342 vizualizari
adauga comentariu 0 comentarii