Raluca Abrihan

Cum vad companiile migrarea datelor in cloud si ce tip de cloud prefera: public sau privat

Imagine principala
Cum vad companiile migrarea datelor in cloud si ce tip de cloud prefera: public sau privat
Cele mai recente date date indica o incredere crescuta a companilor utilizatoare de cloud in stocarea datelor de toate tipurile in cloud. De exemplu, in medie, 38% din volumele de lucru actuale, ale unei companii, sunt intr-un cloud privat si 28% intr-un cloud public. Se preconizeaza ca aceste cifre vor creste cu 7% si respectiv 18% in urmatoarele 12 luni, potrivit unui studiu comandat de Veritas si realizat de Cicero Group.

Cercetarea  avut ca respondenti 1.800 de factori de decizie IT la nivel global, din organizatii cu peste 500 de angajati si cel putin 75 TB de date in gestionare. In linii mari, cercetarea a dezvaluit faptul ca volumul de lucru esential la nivel business din cloudul public se va dubla in urmatoarele 24 de luni - in aproximativ acelasi ritm ca si volumul de lucru necritic - exercitand presiune asupra departamentelor IT pentru a garanta ca nu numai infrastructura, ci toate serviciile business sunt disponibile si extrem de sigure.

Studiu mai arata ca:

  • 74% dintre companii beneficiaza in prezent de serviciile a doi sau mai multi furnizori de infrastructura cloud pentru a-si intruni nevoile in ceea ce priveste volumele de lucru, iar 23% folosesc patru sau mai multi furnizori. Aceasta inseamna ca responsabilitatea de a proteja, gestiona si utiliza datele in aceste medii eterogene le va reveni in mare parte departamentelor IT.
  • Japonia si Brazilia beneficiaza cel mai mult de cloudul public, cu aproape 50% mai mult volum de lucru transferat in cloudul public decat S.U.A., Canada, Franta si Germania.
  • Analiza din punct de vedere al industriilor arata ca productia este pe primul loc, cu 30% din volumul de lucru migrat in cloudul public, fata de telecomunicatii cu 24%, sanatate si finante cu 23% si 16% in sectorul public.
  • Peste o treime din respondenti au afirmat ca pretul este principalul factor care ii determina sa migreze catre cloudul public. In acelasi timp 50% dintre acestia au identificat arhitectura de securitate/protectie ca principalul motiv pentru care evita cloudul public. Este interesant ca in cazul celor care au adoptat cloudul public, securitatea a fost cea care a contribuit in primul rand la satisfactia acestora in urma deciziei luate. Concluzia evidentiata fiind aceea ca, probabil, furnizorii de cloud public trebuie sa-si promoveze mai bine capacitatile si reusitele in materie de securitate.
  • Un numar mare de respondenti identificat anumite volume de lucru au tendinta sa ramana intotdeauna la nivel intern, in loc sa migreze catre cloud. De exemplu, 28% declara ca backup-ul si recuperarea vor ramane la nivel intern, 27% vor pastra recuperarea in caz de dezastru in afara cloudului, iar 26% vor continua arhivarea interna, stocarea de date si bazele de date relationale sau OLTP la nivel intern.
  • 81% dintre companii apeleaza la furnizorii de servicii pentru implementarea cloudului si pentru operatiunile in curs, indicand ca natura eterogena si complexa a cloudului va ramane o provocare pentru departamentele IT, iar furnizorii de servicii cu un nivel ridicat de suport si abilitati vor fi nepretuiti pentru organizatii, in special in situatia in care acestia migreaza volumul de lucru catre cloudul public.
Parallax

Vizualizari
101
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri