Vlad Barza

Unity, cunoscutul dezvoltator de "tool-uri" software pentru jocurile video, a primit 181 milioane dolari finantare

Imagine principala
Unity, cunoscutul dezvoltator de "tool-uri" software pentru jocurile video, a primit 181 milioane dolari finantare
​Intr-o vreme in care jocurile stil Pokemon Go au un succes urias, Unity Technologies, companie cunoscuta pentru tool-urile software care ajuta dezvoltatorii sa creeze jocuri de realitate virtuala si realitate augmentata, a obtinut o finantare importanta. Compania ajunge sa valoreze 1,5 miliarde dolari si spera ca dezvoltatorii vor folosi uneltele si pentru alte lucuri, in afara de jocuri, un exemplu fiind animatiile.

John Riccitiello, seful Unity, spune ca dezvoltatorii lucreaza acum la aplicatiile de realitate virtuala si augmentata care se vor lansa in 2017 si 2018 si estimeaza ca aproape orice business va lansa aplicatii de VR si AR pentru a atrage mai multi clienti.

Toata lumea vorbeste de dispozitive de realitate virtuale stil Oculus Rift, Samsung Gear VR sau Google Cardboard si tot mai multe aplicatii de VR sunt disponibile pentru descarcare. In plus, aplicatii de realitate augmentata precum Pokemon Go au succes urias si in acest context obtine finantare una dintre companiile care dezvolta software-ul cu care astfel de aplicatii sunt construite.

Unity a fost creat in 2004 nascandu-se din "cenusa" unei companii daneze care a esuat. Acum Unity se autointituleaza ca fiind o platforma "end-to-end" pentru creare de continut, de la motoare grafice si tool-uri de cloud, pana la platforme de advertising in interiorul aplicatiilor.

Principalul competitor al Unity este Unreal Engine creat de Epic Games, sustinut de grupul chinez Tencent. Unity a fost alesa in general de dezvoltatorii mai mici, in timp ce Epic are clienti mai mari, insa fiecare companie a intrat pe "teritoriul" celeilalte.

Unity este pe drumul catre listare si are 1.000 de angajati. Compania este la a treia runda de finantare, dar in primele doua primise 25 milioane dolari.

Surse: Bloomberg, Wall Street Journal
Parallax

Vizualizari
320
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri