CZ

Patru studenti romani fac un mix uimitor: internet, cloud si agricultura, intr-o noua afacere

Imagine principala
Patru studenti romani fac un mix uimitor: internet, cloud si agricultura, intr-o noua afacere
Patru studenti romani au inceput o afacere destul de rara in Romania, care combina tehnlogiile internet si cloud cu agricultura, pentru monitorizarea si asistarea electronica a culturilor din fermele moderne, noteaza blogul companiei de tehnologii Cisco Romania.

Vlad Florea si colegul sau Denis Ilie-Ablachim, studenti la Politehnica Bucuresteana, si-au deschis, in februarie 2016,  start-upul Green Leaf, in care au mai cooptat inca doi studenti, Iulia Florea si Cristian Patru.

Afacerea are a baza un sistem de senzori care colecteaza date din sol, le centralizeaza in cloud, apoi le compara cu parametrii de calitate de la cateva mii de specii de plante pentru a analiza sanatatea plantei si, eventual, genereaza recomandari de imbunatatire a procedurilor agricole.




Denis Ilie-Ablachim si Vlad Florea . Foto: Facebook/ Green Leaf



Clientii lor sunt fermierii care au nevoie de date pentru dezvoltarea optima a culturii, de-a lungul ciclului de productie.

Vlad Florea descrie astfel ceea ce face firma lor pentru fermieri:

  • "Prelevam date din sol (temperatura, umiditate, PH, electroconductivitate, macroelemente) si din aer (temperatura, umiditate, luminozitate),
  • le transmitem prin Lora (LongRange) in cloud, unde le prelucram si comparam cu o baza de date de 16000 de plante, unde ne sunt specificati parametrii de crestere in diverse etape de dezvoltare a plantei;
  • notificam agricultorul daca ceva nu este in regula, pe site-ul GreenLeaf sau pe propriul dispozitiv.
  • Daca trebuie modificat ceva din cloud, transmitem date inapoi catre partea de automatizare a serei (caldura, irigatie, substante chimice adaugate in apa de irigat, umbritoare, ventilatie) pentru ca totul sa fie in parametrii din baza de date.  
  • Mai mult, daca pe parcursul recoltelor observam ca au fost rezultate bune ,alti parametri sunt invatati pentru acea zona geografica specifica".  

Ei folosesc o tehnologie Cisco ce permite transmiterea de date pe distante mult mai mari comparativ cu solutiile wireless existente, dupa cum arata compania americana pe blogul subsidiarei sale romanesti.

Sursa foto: Facebook / Green Leaf.

Citeste mai multe pe Cisco Blog
Parallax

Vizualizari
495
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri