Vlad Barza

Samsung vrea sa se comporte precum un startup urias, renuntand la cultura autoritarista si rigida

Imagine principala
Samsung vrea sa se comporte precum un startup urias, renuntand la cultura autoritarista si rigida
​De cele mai multe ori notiunea de startup ne duce cu gandul la companii cu cativa angajati, astfel ca este o surpriza atunci cand un gigant cu 300.000 de angajati isi propune sa se comporte ca un startup. Samsung a anuntat o reorganizare radicala a culturii organizationale si spune ca vrea sa fie flexibila precum un startup. sa mai elimine din nivelurile de management si sa incurajeze dezbaterile intre angajati.. Conglomeratele sud-coreene sunt celebre pentru ierarhia militarizata, rigida, iar modificarile sunt greu de facut in totalitate.

Compania a organizat o ceremonie numita "Startup Samsung" la sediul sau din Suwon si spune ca incepand cu luna iunie va pune in practica un program care sa mai elimine din birocratie, sa imputineze intalnirile care nu sunt necesare si sa incurajeze angajatii sa discute problemele care apar, nu sa le tina ascunse.

In primul pas, managerii companiei vor semna o declaratie prin care se angajeaza sa renunte la stilul autoritar in relatiile cu angajatii, iar intr-o alta etapa angajatii vor fi incurajati sa stea mai mult cu familia si nu sa faca ore suplimentare in mod excesiv.

Cei de la Samsung spun ca vor sa aduca in companie o mentalitate de startup, reformand cultura companiei, grabind luarea deciziilor si stimuland activitatile unor grupuri care, in interiorul companiei, lucreaza la diverse produse si idei inovative.

Samsung are un business urias, insa nu mai creste ca pe vremuri pe segmentul smartphone-urilor si tabletelor. Compania simte concurenta venita din partea firmelor chineze si trebuie sa faca schimbari pentru a-si pastra competitivitatea.

Coreea de Sud a fost in trecut dictatura militara si stilul ultra-autoritar se pastreaza la marile companii precum Samsung. Gigantul promite sa elimine o parte din structurile "stufoase" de management si sa incurajeze angajatii sa indrazneasca sa raporteze managerilor diversele probleme.

Va fi insa foarte greu sa se faca o reforma din temelii pentru o companie cu 300.000 de angajati si nu ar fi exclus sa urmeze si concedieri.

Surse: Reuters, AP.
Parallax

Vizualizari
127
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri