Raluca Abrihan

Continutul video si retelele de socializare, factorii care contribuie cel mai mult la cresterea traficului de date pe mobil - studiu

Imagine principala
Continutul video si retelele de socializare, factorii care contribuie cel mai mult la cresterea traficului de date pe mobil - studiu
Redarea continutului video si utilizarea retelelor de socializare sunt factorii care contribuie cel mai mult la cresterea traficului de date pe mobil. In urmatorii sase ani, traficul de date generat de retelele de socializare va fi de 12 ori mai mare comparativ cu ultimii 6 ani, potrivit  studiului Ericsson Mobillity Report.

Studiul s-a bazat pe tehnologii din domeniul neurostiintelor pentru a masura obiectiv raspunsurile emotionale ale utilizatorilor la diverse experiente ce implicau telefonul mobil. Astfel,  au fost masurate pulsul, activitatea cerebrala si miscarile ochilor persoanelor care se uitau la videoclipuri pe telefon.

Rezultatele studiului mai arata ca:

  • Incarcari grele ale paginilor web sau a continutului video au provocat cresterea pulsului utilizatorilor cu 38%. Pauzele de sase secunde in redarea continutului video au dus la cresterea nivelului de stres cu o treime.
Astfel, stresul provocat de aceste intarzieri a fost asemanator cu cel produs de vizionarea unui film horror, sau de rezolvarea unei probleme de matematica si chiar mai mare decat cel resimtit la o coada la casa intr-un supermarket. Odata ce un clip video incepe sa ruleze din nou, o pauza aditionala poate creste dramatic nivelul de stres.

Drept urmare, Net Promoter Score (NPS) al unui operator- indicele care ofera informatii despre probabilitatea ca un client sa recomande serviciile unei companii cunoscutilor sai - a crescut semnificativ (+4,5 puncte) cand acesta a fost asociat cu o experienta fara pauze in redarea continutului video.

  • Totusi, NPS-ul operatorilor a scazut cu aproximativ 4 puncte in conditiile in care au existat pauze si intarzieri moderate in redarea continutului video. Interesant este faptul ca acestea au avut un impact dublu negativ pentru operatorii mobili: interactiune scazuta cu brand-ul operatorului si interactiune crescuta cu competitorii acestuia.
  • Numarul de abonamente noi pentru serviciile de telefonie mobila a crescut cu 68 de milioane in ultimul trimestru din 2015, cele mai multe venind din India (21 milioane), China (6 milioane), SUA (5 milioane), Myanmar (5 milioane) si Nigeria (3 milioane).
  • Numarul total de abonamente mobile a ajuns in ultimul trimestru din 2015 la aproximativ 7,3 miliarde, ceea ce inseamna o rata de penetrare de 100% si echivalentul numarul total de oameni care traiesc pe glob.
  • Traficul de date mobile la nivel global a crescut cu 65% intre ultimul trimestru din 2014 si aceeasi perioada a anului 2015.
  • Exista un miliard de abonamente LTE in intreaga lume, cu aproximativ 160 de milioane de abonamente noi in ultimul trimestru din 2015.


Descarca aici intregul studiu

Parallax

Vizualizari
14
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri