Vlad Barza

O companie germana vrea sa ne convinga sa renuntam la cheile clasice de la casa si sa le inlocuim cu sisteme electronice precum cele de la masini

Imagine principala
O companie germana vrea sa ne convinga sa renuntam la cheile clasice de la casa si sa le inlocuim cu sisteme electronice precum cele de la masini
​Un startup infiintat la Berlin in 2012 merge pe ideea ca ar trebui sa deschidem usa de la casa precum deschidem masina: de la distanta, fara a mai fi nevoie sa cautam cheia clasica sau sa bajbaim pentru a gasi gaura cheii pe intuneric. Startup-ul KIWI.KI are 1.300 de clienti si a primit in martie o runda de 4 milioane euro finantare, compania oferind abonamente lunare cu valoarea intre unu si cinci euro pentru cei care vor sa renunte la traditionala cheie.

Cei de la Kiwi spun ca ar fi normal sa deschidem locuinta la fel cum deschidem masina, iar pentru asta au creat mici chei electronice cu chip RFID care le pot permite oamenilor sa-si deschida apartamentele fara a mai introduce o cheie clasica in broasca. Dureaza 20 de minute ca sistemul electronic sa fie instalat in usa unei locuinte clasice si proprietarul poate sa deschida si sa inchida usa de la distanta.

Usa poate fi descuiata si de pe o aplicatie de smartphone dupa ce sistemul este instalat, iar in prezent 1.300 de locuinte din Berlin folosesc un astfel de sistem pentru care abonamentul lunar variaza intre unul si cinci euro, in functie de cati oameni folosesc acea intrare. La 5 euro, opt persoane au acces, iar micuta cheie electronica este 25 de euro.

In Hamburg vor fi adaugate 400 de locuinte sistemului Kiwi, dar marele pariu tine de semnarea unui contract pentru instalarea sistemului la 75.000 de apartamente din Berlin. Unii ofera acest serviciu la apartamentele pe care inchiriaza, iar pe viitor sistemul poate permite pompierilor sa intre in apartament cand este o urgenta iar proprietarii nu sunt acasa.

Sistemul permite deschiderea usii de oriunde din lume, astfel ca daca tu esti la Munchen, ii poti deschide usa apartamentului din Berlin unui prieten venit din Australia.

Compania subliniaza ca nu creeaza profiluri individuale de utilizator, ci profiluri de utilizare, astfel ca userii nu trebuie sa se teama de faptul ca fiecare miscare le-ar fi monitorizata.

Compania a primit in martie o runda de finantare in valoare de 4 milioane euro, semn ca modelul de business este apreciat. Fondurile ii permit companiei sa-si extinda business-ul.
Parallax

Vizualizari
17
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri