Calendar fonduri europene 2017: Din aprilie se lanseaza liniile de finantare de pana la 70.000 Euro si 200.000 Euro pentru  PFA sau SRL care fac afaceri non-agricole la sate

de Claudiu Zamfir 20 martie 2017
​Antreprenorii din Romania vor putea cere si in anul 2017 fonduri europene de pana la 70.000 de euro, respectv 200.000 de euro pentru mici afaceri non-agricole in mediul rural, prin sumbasurile 6.2 si 6.4 ale Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), care urmeaza sa se lanseze in luna aprilie, potrivit calendarului anuntat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Cele doua apeluri  de proiecte destinate afacerilor mici si mijlocii non-agricole vor avea un buget total de 53,3 milioane de euro. Vezi in articol cand vor fi lansate si alte linii de finantare PNDR 2017.

In urma sedintei Comitetului de Monitorizare pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 aferentă anului 2017, începând cu luna martie 2017 vor fi lansate măsurile destinate atât beneficiarilor publici cât și beneficiarilor privați.

Alocarea totală a acestor linii de finantare însumează o valoare de aproximativ 2 miliarde euro, din care suma de 800 milioane Euro destinată beneficiarilor publici și  peste  1 miliard euro pentru măsuri destinate beneficiarilor privați, a mentionat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). 

Cererile de finantare si propunerile de proiecte se vor putea depune online, pe site-ul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), www.afir.info.

Calendarul lansarilor de apeluri de proiecte PNDR 2017


În luna martie vor fi lansate măsurile destinate beneficiarilor publici, respectiv:

  • Submăsura 4.3 "Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea si adaptarea infrastructurii agricole si silvice" – componenta drumuri agricole cu o alocare a sesiunii de 32,7 milioane euro
  • Submăsura 4.3 "Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea si adaptarea infrastructurii agricole si silvice" – componenta drumuri de acces silvice cu o alocare a sesiunii de 88,7 milioane euro
  • Submăsura 7.2 "Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scara mică" cu o alocare a sesiunii de 356,1 milioane euro
  • Submăsura 7.6 "Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural cu o alocare a sesiunii de 100,4 milioane  euro
  • Submăsura 4.3 "Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea și adaptarea infrastructurii agricole si silvice" – componenta irigații cu o alocare a sesiunii de 150 milioane euro va fi lansată în luna aprilie.

Cu privire la Submăsura 4.3 componenta irigații, în cadrul Comitetului de Monitorizare au fost prezentate membrilor și agreate de comun acord concluziile discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene privind modificarea fișei măsurii cu impact asupra suprafeței potențial irigabile viabilă din punct de vedere economic, respectiv creșterea acesteia de la 823.000 ha la 1,8 mil ha, în conformitate cu Programul național de reabilitare a infrastructurii principale de irigații din România, putându-se astfel realiza investiții de modernizarea infrastructurii secundare de irigații pe o suprafață de 619.000 ha irigate în trecutul recent (perioada 2007-2016).

S-a agreat totodată ca în cadrul celor 1,8 milioane de hectare viabile să fie realizate investiții oriunde, în limita celor aproximativ 620.000 hectare (utilizate în trecutul recent) pentru care se consideră că există resurse de apă suficientă, a mentionat sursa citata.

Pentru oameni de afaceri, fermieri si alti beneficiari privati vor fi urmatoarele lansari de apeluri (linkurile de la submasurile care urmeaza conduc catre articole vechi despre submasurile respective, pentru capotentialii beneficiari sa-si faca o idee despre aceste linii de finantare):

În luna aprilie:Pentru luna mai:În luna iulie:


Pentru luna august:

50869 vizualizari
adauga comentariu 3 comentarii
Aveti informatii daca se deschid programe si pentru IT?

Dan
[URL=https://www.itdepot.ro/riboane-236]Riboane[/URL]
DanToropu [anonim]
Sunt mai multe finantari pt IT. De exemp;u, pe Submasura 6.4 ai Activităţi de editare a altor produse software . dar mai ai si pe POR - 2.1 A - microintreprinderi, 2.2 IMM, . O sa mai ai si pe Start-up Nation Romania, unde IT o sa aiba cel mai mare punctaj. Au mai fost si pe Programul Operational Competitivitate, axa de IT. Or sa fie si pe POCU - Romania Start-up Plus, unde se vor face proiecte de antreprenoriat inclusiv cu IT. Am scris despre toate pe StartupCafe.ro, te invit sa rasfoiesti putin
Claudiu [anonim]
Ma intereseaza dacă codul caen 9604-activitati de întreținere corporala, este eligibil ptr un proiect de finantare, in anexele la sub-masura 6.2 si 6.4 , vad ca apar. Dar consulta tul meu zice ca nu mai apare din anul 2015 de cand am inceput sa lucrez la proiect.
Va mulțumesc.
Bălan Marcel [anonim]