Raluca Abrihan

Investitii de peste 12 miliarde de euro la nivel european in startup-urile din tehnologie, in 2015

Imagine principala
Investitii de peste 12 miliarde de euro la nivel european in startup-urile din tehnologie, in 2015
​Startup-urile europene din tehnologie au primit, anul trecut, investitii de peste 12 miliarde de euro, in peste 1.500 de acorduri de finantare, arata datele unui raport realizat de Tech.eu. De asemenea, au avut loc aproape 600 de exit-uri din startup-urile din IT, valoarea totala a acestor tranzactii ajungand la peste 136 de miliarde de euro.

Cei mai multi bani s-au dus catre firmele cu produse sau servicii in domenii precum: fintech (tehnologia financiara) sau e-Commerce, urmate de startup-uri care dezvolta produse tehnologice pentru zona de sanatate.  

Cele mai mari investitii au fost facute de fondurile de investitii din Germania: High-Tech Gründerfonds, Index Ventures si  Northzone VC – un fond de investitii cu sediul la Londra. Cele mai mari investitii au fost atrase de startup-urile din Germania si Marea Britanie (peste 50% din totalul rundelor de finantare obtinute de firmele europene).



Sursa: Tech.eu

Rapoartele realizate de Tech.eu mai arata ca valoarea totala a exit-urilor din companiile din thenologie a ajuns anul trecut la 136,75 de miliarde de euro, cu 71% mai mare fate de valoarea atinsa la finalul anului 2014. In total, anu trecut, au avut loc 594 de astfel de tranzactii.

Cei mai activi cumparatori de pe piata europeana au fost companiile americane Apple si Microsoft. Cele mai multe companii achizitionate au fost din Germania, iar domeniile in care activeaza cele mai multe startup-uri care au cumparate de companii mari sau fonduri de investitii sunt: e-Commerce, telecom si fintech.

Sursa: Tech.eu
Parallax

Vizualizari
16
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri