CZ

CALENDAR Finantari europene pentru antreprenori in anul 2016. Cei 25.000 de euro pentru afaceri creative

Imagine principala
CALENDAR Finantari europene pentru antreprenori in anul 2016. Cei 25.000 de euro pentru afaceri creative
O serie de finantari nerambursabile destinate antreprenorilor ar urma sa se deschida pana la sfarsitul lunii martie, in doua programe operationale de fonduri structurale si de coeziune, releva un calendar orientativ emis de Ministerul Fondurilor Europene. Printre liniile de finantare se regaseste si cea in care se incadreaza programul Romania Creativa, prin care persoanele fizice pot primi pana la 25.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri in industrii creative.

Apelurile de proiecte se vor deschide in Programul Operational Competitivitate (POC) si in Programul Operational Capital Uman (POCU).

Programul Operational Competitivitate (POC) 2014-2020

Axa prioritara I - cercetare si dezvoltare, 1.1.1. Sectiunea A. Beneficiari: Intreprinderi CDI (Cercetare Dezvoltare Inovare). Suma pusa la dispozitie pe apel: 23.874.000 euro (contributie a UE). Nu este precizata nici macar o data orientativa pentru deschidere.


Axa prioritara I - cercetare si dezvoltare, 1.1.3. Sectiunea H. Beneficiari: Organizatii/ intreprinderi CDI. Suma deschisa la apel: 34.617.300 euro.   Lansare prevazuta pentru trimestrul I 2016.


Obiectivul Specific  1.3. Proiect tehnologic inovativ. Beneficiari: intreprinderi. Valoare apel: 62.549.880 euro. Apelul este in curs de pregatire si nu este precizata o data de deschidere.
 
CLIC PT A EXTINDE


Programul Operational Capital Uman (POCU):

Axa prioritara 1, prioritatea de investitii 8 ii. Integrarea pe piata fortei de munca a tinerilor NEETs (neinclusi in vreo forma de invatamant sau serviciu). Proiectelevor viza masuri de ocupare (consiliere, formare profesionala, programe de ucenicie si stagii, stimularea angajatorilor in vederea crearii de locuri de munca etc). Alocare totala de la UE:  211.988.630 euro, din care aprox. 169 milioane euro in schema de minimis, 21 milioane euro in schema de ajutor de stat si 21 milioane euro in proiecte de antreprenoriat. Data estimata apel: martie 2016 .

AP2, 8 ii.  Integrarea pe piata fortei de munca a tinerilor NEETs masuri de ocupare (consiliere, formare profesionala, programe de ucenicie si stagii, stimularea angajatorilor in vederea crearii de locuri de munca etc). Data estimata de deschidere a apelului de proiecte: martie 2016. Suma totala disponibila pe apel: 320.860.137 euro, din care: aprox. 120 milioane euro (minimis), aprox. 32 milioane auro (ajutor de stat), aprox. 32 milioane euro (antreprenoriat).




CLIC PT A EXTINDE


AP 3, 8 iii. Sprijinirea activitatilor independente, a antreprenoriatului si a infiintarii de intreprinderi, inclusiv a unor microintreprinderi si a unor intreprinderi mici si mijlocii inovatoare (sprijin financiar persoanelor fizice pentru infiintarea de afaceri, consiliere - elaborare planuri de afaceri, consultanta juridica, contabilitate, marketing, formare profesionala antreprenoriala, mentorat pentru dezvoltarea afacerii etc.) . Alocare totala de la UE: 284.010.731 euro. Data estimata de lansare: martie 2016, suma pe apel: aprox. 29 mil euro, respectiv decembrie 2016  - aprox. 94 mil euro.

Aici este incadrat Programul Romania Creativa, in care somerii, persoanele inactive si salariatii din Romania ar putea primi fonduri europene de pana la 25.000 de euro pentru a-si deschide firme. Domeniile de activitate sunt industriile creative, insa vor fi excluse de la finantare persoanele din Bucuresti-Ilfov. (Detalii AICI). 



CLIC PT A EXTINDE


AP 4, 9 ii. Integrarea socio-economica a comunitatilor marginalizate, inclusiv roma. Proiectele vor viza reducerea numarului de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala din comunitatile marginalizate (roma, non-roma), reducerea numarului de persoane apartinand grupurilor vulnerabile. Alocare totala UE 371.932.022 euro, din care 101 milioane euro la apelul din martie si 50 milioane euro la apelul din mai 2016.

In acest program, romanii din grupurile defavorizate de populatie, in special persoane de etnie roma sau cu dizabilitati, vor putea primi finantari de pana la 25.000 de euro pentru initierea unor afaceri. (
Detalii AICI)


CLIC PT A EXTINDE


Descarca de AICI Calendarul estimativ al lansarilor de apeluri 2016
Parallax

Vizualizari
59
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri