CZ

Credite cu garantii europene si pentru micro-firmele romanesti. Care este prima banca din Romania care intra in programul UE

Imagine principala
Credite cu garantii europene si pentru micro-firmele romanesti. Care este prima banca din Romania care intra in programul UE
O banca din Romania a semnat un acord cu Fondul european de investitii si Comisia Europeana pentru a le acorda microintreprinderilor romanesti credite bancare cu garantii europene, a informat, joi, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Luni, 19 octombrie, la Bruxelles, 6 banci din Uniunea Europeana au semnat primele acorduri cu FEI si CE, privind acordarea de credite destinate microintreprinderilor, in cadrul Programului Uniunii Europene pentru ocuparea fortei de munca si inovare sociala (EaSI).

Aceste banci sunt: Qredits Microfinanciering (Tarile de Jos), Association pour le Droit a l'Initiative Economique (Franta), Microfinance Ireland (Irlanda), PerMicro (Italia), Laboral Kutxa/ Caja Laboral Popular (Spania) si Nextebank (Romania).

Comisia Europeana si Fondul european de investitii ofera microintreprinderilor acces la finantare, mobilizand fonduri in valoare de 237 de milioane de euro sub forma de imprumuturi destinate sustinerii a 20000 de microintreprinderi europene.

Potrivit executivului european, cele sase acorduri de garantare ii vizeaza pe cei care doresc sa-si creeze sau sa-si dezvolte propria microintreprindere, in special persoanele care au dificultati in a intra pe piata muncii sau in ceea ce priveste accesul la finantare.

In total, Comisia preconizeaza ca Garantia EaSI, in valoare de 96 de milioane de euro, va oferi un efect de levier de peste 500 de milioane de euro in perioada 2014-2020, sub forma de imprumuturi, cu scopul de a promova crearea de locuri de munca si cresterea economica in Europa in urmatorii 15 ani, deblocand un total de 30 800 de microcredite si 1 000 de imprumuturi pentru intreprinderile sociale.

FEI nu va oferi intreprinderilor sprijin financiar direct, ci va implementa instrumentul de finantare prin intermediari financiari locali, cum ar fi institutii de microfinantare, finantare sociala si institutii de garantare, precum si banci care isi desfasoara activitatea in cele 28 de state membre ale UE si in alte tari care participa la programul EaSI.

Acesti intermediari (banci) vor trata direct cu partile interesate pentru a le oferi sprijin in cadrul Garantiei EaSI.
Parallax

Vizualizari
69
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri