Raluca Abrihan

Romania castiga 3 premii in finala Central European Startup Awards 2015

Imagine principala
Romania castiga 3 premii in finala Central European Startup Awards 2015
Catwalk15,  MIRA Rehab,  HUB ONEZERO sunt companiile romanesti
castigatoare la Central European Startup Awards 2015 (CESA), la
categoriile "Most influential woman", "Best social impact startup",
"People's choice". Central European Startup Awards este un demers
desprins dintr-o serie de evenimente dedicate antreprenorilor, prin care
se doreste punerea in lumina a companiilor la inceput de drum, cu
potential inovator, lansat initial, in tarile din Nordul Europei, in
2012, si extins in CEE in 2014.


In cadrul editiei din acest an s-au inscris peste 1000 de startup-uri si antreprenori, care au fost votati de peste 20.000 de persoane, voturi care au decis castigatorii.

Castigatorii celor 8 categorii ale competitie sunt:

Most influential woman: Melania Galea (Romania). Absolventa a facultatii de Informatica de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, Melania este pasionata de robotica. Aplicatia mobila realizata de ea, Catwalk15, castigatoare in cadrul CESA 2015 ajuta utilizatorii sa primeasca sfaturi vestimentare si sa se inspire, oriunde si oricand.

Best investor: Speedinvest (Austria)  - este o casa de investitii din zona Europei Centrale, cu un impresionant portofoliu de exit-uri si investitii.

Best co-working space: Loffice (Hungary) - spatiile de birouri, lansate initial in Budapesta, au fost extinse recent si in Viena.

Best user experience: Vitastiq (Croatia) - este un dispozitiv care iti masoara nivelul vitaminelor si mineralelor din organism.

Best Fintech Startup: Oradian (Croatia) - este un serviciu Software-as-a-Service (SaaS), dedicat specialistilor din domeniul financiar.

Best social impact startup: MIRA Rehab (Romania) - este un software medical, care ii motiveaza pe pacienti sa urmeze un program de vindecare mai rapida si le monitorizeaza starea de sanatate.

Best cloud/data application: Codeship (Austria) - este o platforma cloud dedicata dezovltatorilor IT, care ajuta la o realizare mai rapida a programelor software cerute de clienti.

Startup of the year: Runtastic (Austria) -  este o aplicatie de fitness care are, pana in prezent, peste 60 de milioane de utilizatori inregistrati si a fost descarcata de peste 140 de milione de persoane. Aplicatia a fost, recent, achizitionata de producatorul de articole sportive Adidas.

People's choice: HUB ONEZERO (Romania) - este un spatiu de coworking (colaborativ) lansat Brasov, care functioneaza si ca incubator de afaceri.

Vezi aici HARTA HUB-urilor din Romania

Premiile competitiei sunt acordate de Slush festival, Techsylvania, HintHunt, SendGrid, Anewstip, ABC Accelerator si Arctic15!

Scopul principal al CESA este acela de a gasi cele mai bune startupuri din regiune si se concentreaza pe sase directii: startupuri, fondatori, investitori, servicii, dezvoltare si design, din opt tari: Polonia, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria, Serbia, Romania si Bulgaria. Anul acesta, Romania a fost reprezentata in sase din cele opt sectiuni.

Startup-urile romanesti care au mai participat la editia din acest an a competitiei au fost: Symme3D - startup din Timisoara, care dezvolta o platforma multifunctionala pentru, printre altele, imprimare 3D si gravura laser (nominalizat la categoria Startup Of The Year), Onyx Beacon - care dezvolta solutii de tip cloud pentru tehnologii de tip iBeacon (nominalizat la categoria Best Cloud/Data Application) si Moqups - companie din Cluj, a carei aplicatie online face mult mai usoara crearea de schite de design si interfete grafice (nominalizat la Best User Experience).

Citeste povestea Onyx Beacon, primul producator roman de balize pentru smart shopping
Parallax

Vizualizari
28
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri