Romanii sunt europenii care se tem cel mai mult sa cumpere de pe internet

de CZ 8 februarie 2016
Romanii se tem cel mai mult, dintre utilizatorii de internet din Uniunea Europeana, sa cumpere de la magazinele online, ca urmare a ingrijorarilor privind securitatea cibernetica, a informat, luni, Biroul european de statistica Eurostat.

Conform Eurostat, in anul 2015, un procentaj de 35% dintre utilizatorii romani de internet au evitat sa isi faca online cuparaturile, din cauza ingrijorarilor privind securitatea tranzactiei si a datelor personale.

Ponderi mari ale utilizatorilor de internet reticenti la comertul online s-au inregistrat, in anul 2015 si in Suedia (34%) si Portugalia (30%).

In randul internautilor din Bulgaria, rata celor care au evitat cumparaturile online in urma ingrijorarilor privind securitatea a fost de 19%, iar in Ungaria de numai 11%.
 
Click pentru a extinde. 
Reticenta utilizatorilor de internet la diverse servicii online in UE. (Sursa: Eurostat)

Cele mai mici procentaje de internauti reticenti la e-commerce au fost in Cehia (5%), Lituania (6%) si Polonia (7%) - arata Eurostat.

Media UE a fost de 19%.

Revenind la Romania, 10% dintre internautii de la noi au evitat operatiunile bancare pe internet, procentul fiind sub media europeana, de 18%.

In schimb, 18% dintre internautii romani au refuzat sa se conecteze la net de pe o retea publica wifi, din motive de securitate, peste media UE, de 13%.

Citeste mai multe despre:   
1444 vizualizari
adauga comentariu 0 comentarii