smilemedia.ro

Oameni de stiinta, antreprenori si vedete - printre invitatii la conferinta TEDxCluj 2017

Imagine principala
Oameni de stiinta, antreprenori si vedete - printre invitatii  la conferinta TEDxCluj 2017
Ce au in comun un regizor de teatru si profesor la Cambridge cu un dirijor pasionat de inteligenta muzicala, un doctor in astrobiologie care a condus 12 misiuni de simulare a vietii pe Marte, doi jurnalisti, un poet, un scriitor, o artista si doi antreprenori de succes? Cu totii isi prezinta ideile si convingerile in 25 februarie, la Opera Maghiara din Cluj-Napoca, in cadrul conferintei TEDxCluj 2017. Evenimentul se desfasoara sub deviza ” Beyond” si provoaca participantii sa treaca dincolo de aparente si sa gandeasca altfel.

Timp de opt ore, speakerii invitati vor vorbi despre ce inseamna ”Going Beyond” pentru ei, ce-au invatat din experienta profesionala sau personala si cum vad viitorul - al lor, al comunitatii, al planetei. Romani si straini deopotriva, unii dintre invitati se afla pentru prima data la Cluj-Napoca, in timp ce altii sunt oficial indragostiti de oras.

Perspective ale oamenilor de stiinta vor prezenta Gernot Groemer, presedintele Austrian Space Forum, doctor in astrobiologie, cercetator in domeniul explorarii spatiului - a condus 12 misiuni de simulare a vietii pe Marte; Pierre Philippe Mathieu, doctor in oceanografie, inginer in cadrul European Space Agency (ESA); Philippe Lattes, director adjunct, Aerospace cluster - Space activities and European project; Julio Cesar Aleman, inginer cu specializare biomedicala de la Wake Forest Institute for Regenerative Medicine, implicat in proiecte inovatoare de creare de organe cu ajutorul tehnologiei 3D.

Paul Bourne, regizor de teatru si profesor asociat al Universitatii Cambridge, a descoperit punti de legatura inedite intre cultura si economie lucrand, printre altii, pentru BBC, Liverpool Football Club ori McLaren Formula 1, punti pe care le prezinta acum start-up-urilor creative din Romania, Slovacia, Africa de Sud si Uruguay. Asocieri inedite a creat si Giorgio Fabbri - dirijor, compozitor si solist transformat in coach, dupa ce a dezvoltat metodele Music Mind System si Sound Genius, bazate pe inteligenta muzicala.

Florin Talpes, fondatorul Bitdefender, lider mondial in domeniul securitatii cibernetice, si Irina Alexandru, co-fondator al start-up-ului de succes Vector Watch, recent achizitionat de un jucator important de pe piata de dispozitive purtabile de fitness si sanatate, reprezinta zona antreprenoriala la TEDxCluj 2017. Alaturi de ei vine de la Chisinau Rusandra Cojocaru, care vrea sa convinga doamnele ca e mai important ce citesti decat ce porti si in acest scop a dezvoltat Bookletta, poseta femeilor care citesc.

Din zona scriitorilor vin poetul Ivcelnaiv, care a publicat pana acum 5 carti de poezie naiva, vandute in peste 18.500 de exemplare, si scriitorul Marius Chivu, cronicar literar al Dilemei Vechi si autor a doua jurnale de calatorie mult apreciate. Artistii urca pe scena TEDxCluj 2017 prin vocea inconfundabila a Teodorei Enache, cantareata care a dus doina romaneasca in lumea internationala a jazz-ului si blues-ului.

Presa de calitate este si ea reprezentata la TEDxCluj prin Andreea Rosca, jurnalist, scriitor si pasionat explorator al lumii antreprenoriale, co-autor al cartii ”Cei care schimba jocul” si realizatorul rubricii de interviuri cu antreprenori de pe profit.ro. Invitat la eveniment este si George Buhnici, simpaticul prezentator al emisiunii I like IT si fondator al proiectului Cavaleria.ro - revista digitala a cavalerului modern.

Dupa 20 de ani petrecuti in televiziune, Melania Medeleanu si-a reconfigurat viata in jurul activitatilor de voluntariat si este fondatorul proiectului social Afterschool Clinceni si mama ”MagiCAMP„, tabara pentru copii cu afectiuni oncologice. Impleteste jurnalismul cu voluntariatul si Veronica Soare, realizator al emisiunii ”La minuni inainte!” de pe SmartFM si initiatoarea proiectului #minunipeCamino, o calatorie de 40 de zile ce a urmarit strangerea de fonduri pentru Asociatia Inima Copiilor.

Dupa o experienta de patru ani ca economist, Cristina Dobrescu a dezvoltat demersul cultural ”Arta nu musca”, este co-organizator al Festivalului de Muzica Clasica la Metrou si a inceput proiectul ”Livrez dragoste - atelierul de scrisori”. Informatii detaliate despre invitati si programul conferintei se gasesc pe site-ul www.tedxcluj.com, de unde se pot achizitiona si biletele de acces.

TEDxCluj 2017 - Going Beyond este powered by NN Romania. Pentru al doilea an consecutiv, compania de asigurari de viata, sanatate si pensii private continua sa sustina ideile destepte, care au puterea sa genereze impact pozitiv in comunitate. Parteneri principali: ClujHub si Tetapolis. Parteneri: Emerson, Telenav, Farmec, Betfair. Catalizatori: Parteneriat pentru Arte, EXIMTUR, City Plaza, Aries Transilvania, Vitrina Advertising, AMM Design, Bookstory, Meron, Demmers TeaHouse, Donuterie, Iulius Mall. Parteneri media: Sinteza, Adevarul, Stiinta & Tehnica, ZeList Monitor, Revista CARIERE, Revista Biz, StartUp Cafe, IQAds, Smark, Transilvania Reporter, Zile si Nopti, InfoTrafic, Monitorul de Cluj, I Love Cluj, Cluj.com, I Like Cluj. TEDxCluj este o initiativa locala si independenta care aduce experienta internationala TEDx in Transilvania. Primul eveniment TEDxCluj s-a desfasurat in 2010, iar de atunci peste 4.500 de persoane au participat la cele 12 evenimente organizate de catre echipa TEDxCluj sub deviza TED: ”Ideas worth spreading” - ”Idei care merita raspandite”. Ultima editie TEDxCluj, cu tema ”MYTHBUSTING - lasam povestile sa doarma, trezim adevarul”, a insemnat 25 de vorbitori, 3 momente artistice si 10 ore de inspiratie.

Mai multe informatii: www.tedxcluj.com, www.facebook.com/tedxcluj.
Parerea ta despre articol
Vizualizari
11
Conţinut
Adauga comentariu