Raluca Abrihan

Grupul de companii IT, Gecad, condus de omul de afaceri Radu Georgescu, devine oficial fond de investitii

Imagine principala
Grupul de companii IT, Gecad, condus de omul de afaceri Radu Georgescu, devine oficial fond de investitii
​Grupul de companii IT, Gecad, condus de omul de afaceri Radu Georgescu, anunta transformarea oficiala a grupului intr-un fond de investitii – Gecad Ventures. Care sunt sectoarele in care vrea sa investeasca.

“Gecad Ventures este un pas firesc in calatoria inceputa ca fond de investitii. Sectoarele in care suntem interesati sa investim si atentia acordata proiectelor early-stage raman neschimbate, vorbim de o pozitionare noua, mult mai potrivita unui fond de investitii.”, mentioneaza Radu Georgescu, Founding Partner Gecad Ventures. 

Grupul de companii IT s-a metamorfozat in ultimii ani intr-un fond de investitii, iar acum devine oficial Gecad Ventures, avand atat o identitate noua, cat si un site de prezentare actualizat, mai anunta reprezentantii grpului.

Gecad Software a fost prima companie din portofoliu. Au urmat Gecad Technologies, cea care a dezvoltat solutia antivirus RAV si apoi serverul de email Axigen. Pe rand au fost infiintate ePayment, prima platforma locala pentru gestionarea platilor online cu cardul, iar apoi Avangate, furnizor de solutii eCommerce pentru producatorii de software. Cele mai multe dintre aceste companii au fost, rand pe rand, achizitionate de jucatori relevanti la nivel global precum Microsoft, fondul de investitii Naspers si compania americana de investitii financiare Francisco Partners.

Printre cele mai recente investitii ale fondului se numara Vector Watch, ceasul inteligent cu o autonomie a bateriei de 30 zile, SymphoPay, platforma tehnologica ce permite comerciantilor si bancilor partenere integrarea platilor cu cardul prin POS-uri inteligente si Smart Bill, cel mai important furnizor local de servicii SaaS (software as a service) pentru facturare.

Intr-un interviu pentru StartupCafe, Radu Georgescu declara:

  • Ne intereseaza companii si mai ales antreprenori care sa ne convinga ca pot crea o companie de succes, ca pot sa faca diferenta in piata, pot executa un plan de business credibil. In general nu ne-a placut sa alergam dupa propria umbra. Am trecut prin zona de securitate IT (un domeniu inca foarte interesant), eCommerce, distributie de software, bitcoin - nu vrem sa revenim la investitii in aceste zone.
  • In general, ne place sa inovam atat in ceea ce priveste tehnologia cat si modelele de business si nisele de piata.
  • Este mult mai important antreprenorul decat nisa. Sunt multi investitori care au o nisa la care se uita, si probabil ca fac bine ce fac, si cauta in nisa respectiva companii in toata lumea in care sa investeasca. Noi am fost interesati sa investim in antreprenori care vor avea succes.
  • Din punct de vedere tehnic, startup-urile romanesti din IT, sunt cel putin egale cu startup-urile de oriunde din lume. Dar, spre deosebire de acum 20 de ani, tehnologia este doar o unealta, iar ceea ce face un business castigator nu este doar tehnologia. Diferenta va fi facuta de modelarea de business si execute. Din aceaste perspective, putem sa mai crestem, iar acest lucru se intampla, devenim pe zi ce trece din ce in ce mai buni. Apar din ce in ce mai multe companii, iar actiunile de educare a startup-urilor ajuta foarte mult.

Citeste si:

VIDEO INTERVIU Cum convingi un investitor ca meriti banii lui? Radu Georgescu explica ce asteptari are de la un startup

Parallax

Vizualizari
144
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri