Ovidiu Popica

Esti antreprenor? Iata ce vei gasi la How to Web 2016, Bucuresti, in noiembrie

Imagine principala
Esti antreprenor? Iata ce vei gasi la How to Web 2016, Bucuresti, in noiembrie
Peste 50 de startup-uri de tehnologie din Europa, angel investors, fonduri de investitii si mentori vor participa in noiembrie la How to Web 2016, in Bucuresti. Conferinta va avea loc pe 1-2 noiembrie 2016, la Teatrul National si va premia cu un fond de 30.000 de euro cele mai attractive startup-uri finaliste din competitia Startup Spotlight, aflate in cautare de fonduri pentru dezvoltarea proiectelor. 

How to Web, o conferinta anuala organizata in Bucuresti, cauta cele mai interesante startup-uri de tehnologie pe care le pune in contact cu mentori, investitori sau posibili client in cautare de solutii tehnologice pentru problemele pe care vor sa le rezolve. 

Anul acesta, spun organizatorii de la TechHub numarul startup-urilor care se vor prezenta pe scena How to Web aproape s-a dublat fata de anul trecut. Firmele inscrise deja in competitia Startup Spotlight au cel putin 2 ani de activitate, lucreaza deja la un prototip functional si trebuie sa nu fi obtinut pana acum finantari mai mari de jumatate de million de euro. 

  • 50 de startup-uri înscrise în How to Web Startup Spotlight 
  • 12 sesiuni de pitching 
  • 600 sesiuni de mentoring 
  • 50+ investitori 
  • 80+ mentori internationali 
  • 45+ speakeri 
  • 1000 profesionisti in tech din 18 tari 
  • 2 scene 
  • 2 afterparties

StartupCafe.ro a discutat despre ce vor gasi antreprenorii la How to Web 2016 si la prezentarile finalistilor din Startup Spotlight, cu: 
  • Bogdan Iordache – co-fondator How to Web, TechHub Bucharest
  • Mihai Anghel – co-fondator, Business Manager Gloria Food
  • Dan Berte – director IoT Bitdefender
  • Robert Knapp – co-fondator, CEO CyberGhost


Operator si montaj video: Victor Cozmei

StartupCafe.ro: Ce startup-uri vedem in noiembrie? 

Bogdan Iordache: Coloana vertebrala a conferintei How to Web de anul acesta sunt startup-urile. Ne propunem ca sa punem startup-urile in prim planul conferintei pentru ca cei care isi doresc, poate, sa vada ce face un startup, sa colaboreze, poate, cu un startup, sa faca un startup si cauta modele sau oameni care sunt mai experimentati in domeniul acesta, care vor sa se conecteze, sa-i poata vedea si sa poata fi pentru ei un acces facil in lumea startup-urilor de tehnologie, in mod particular. 

In noiembrie avem peste 50 de startup-uri care se vor prezenta la How to Web, parte din competitia si programul de deal making Startup Spotlite. Probabil ca unele dintre cele mai interesante companii pe care le veti vedea sunt cele care folosesc inteligenta artificiala sau metode noi de interactiune cu utilizatorul, pentru a rezolva diferite probleme pentru utilizatorul individual, sau entreprise, sau din zona de IMM. 

StartupCafe.ro: Din ce domenii sunt finalistii de la Startup Spotlight? 

Bogdan Iordache: Startup Spotlite a inceput in 2012, anul acesta organizam a patra editie si primele trei au avut un format putin diferit. Am avut 32 de companii care erau toate parte in acelasi program, pe cand anul acesta avem un numar ceva mai mare de companii, 50, focusul este tot pe zona generalista dar avem un pic de extrasuport pentru companiile din verticalele de fintech, ciber security, si gaming & entertainment.  

Startup-urile de fintech sunt orientate pe o interactiune usoara cu utilizatorul, cele din ciber security sunt foarte concentrate, in ultima vreme, pe securitatea platformelor cloud, a device-urilor de diferite feluri pe care le avem in buzunar. Pe de alta parte, la gaming & entertainment vedeta este realitatea virtuala si augmentata care are utilizari atat in zona de gaming cat si in zona de divertisment, in general, dar si in aplicatii foarte concrete legate de vizualizarea unor cladiri care nu exista, exersarea abilitatilor in mediul virtual, s.a.m.d. 

StartupCafe.ro: Cum stam cu oferta de capital? 

Bogdan Iordache: La capitolul oferte de capital, stam mult mai bine decat in viata de zi cu zi. La conferinta avem, ca de obicei, un numar foarte mare de reprezentanti ai diferitelor acceleratoare, fonduri de investitii, grupuri de angel investors sau angels individuali, avem investitori care vin din Europa, Statele Unite, Canada, chiar cineva care are un accelerator pentru startup-uri de inteligenta artificiala din Hong Kong, precum si un numar consistent de angels si fonduri locale/regionale.  

StartupCafe.ro: De ce ar trebui un antreprenor sa vina la conferinta? 

Mihai Anghel: Depinde ce ai nevoie...Daca ai nevoie de o investitie in mod sigur trebuie sa vii, daca ai nevoie sa rezolvi niste probleme tehnologice sau niste provocari din punct de vedere integrare in mod sigur trebuie sa vii si sa afli ce se mai face, cu cine se mai poate lucra pentru arezolva astfel de lucruri si a dezcoperi tot felul de online hacks, marketing haks si, sigur ca da, daca ai nevoie de unul, doua proiecte strategice cu care sa formezi Champion Deals eu cred ca acesta e locul in care ai sanse sa gasesti un client maricel cu care sa iti imbogatesti potofoliul. 

StartupCafe.ro: Voi ce vreti sa gasiti la How to Web? 

Mihai Anghel: Ne intereseaza sa gasim parteneri strategici cu care sa lucram, parteneri de tehnologie, firme de POS cu care sa ne integram si sa facem niste solutii bundle (pachet) combinate, sper poate sa putem deschide o discutie interesanta si cu Google pentru a ne include in programul lor de parteneriat pe Google Maps Autodiscovery...lucruri de genul acesta...Ca firma din din estul Europei, cel mai mult suferim ca nu avem acea vizibilitate si interconectivitate pe care o au firmele din San Francisco cu acesti mari playeri, pentru a rezolva niste integrari care sa iti dea si mai multa relevanta ca si propunere de business. 

StartupCafe.ro: Ce va urmari directorul IoT de la BitDefender, la conferinta? 

Dan Berte: Deja e un eveniment matur si, odata ce vii la How to Web, ai garantia ca o sa te intalnesti cu oameni care sunt seriosi in business-ul asta si sunt seriosi si antreprenori sau angajati ai unor startup-uri care sunt pe cale sa devina importante, ori poate unele care au reusit. Asa ca, nu cred ca e o pierdere de timp pentru nimeni. La un eveniment de asa anvergura, dupa atatia ani de iteratii, vii sa gasesti produse pentru problemele pe care le ai: fie ca esti un tanar antreprenor, fie esti un dezvoltator care isi cauta o echipa mai buna sau un investitor care cauta idei bune, care sa investeasca s-ar putea sa fie cel mai bun loc. In momentul in care, ca sa ai acces la bani trebuie sa cunosti persoane, cred ca unul dintre cele mai bune moduri ca sa cunosti persoane, intr-un mod aleatoriu, e la un eveniment la care sa se intalneasca, eventual, fondatorii cu finantatorii sau cu un fond...De asta, probabil e loc ca evenimentele de specific sa creasca si sa aduca si mai multe startup-uri dintr-un loc sau din tara, nu numai din zona Bucurestiului. Si am vazut mai multe in ultima vreme… 

StartupCafe.ro: Esti antreprenor si investitor venit din Germania. Cum ti se pare comunitatea de startup-uri din Romania? 

Robert Knap: How to web si competitia Startup Spotlight au aratat de-a lungul anilor ca lucrurile se dezvolta aici (in Romania). Nu spun ca vedem lumina de la capatul tunelului dar vedem progrese. Ce vreau sa spun prin progres? Daca vrei sa construiesti o echipa, ai nevoie de o comunitate, adica startup-uri in jurul tau.  

De ce este important? Daca vrei sa angajezi ingineri aici, totul e in regula: ai ingineri experimentati cu 5-10-15 ani de experienta, oameni foarte buni. Dar daca vrei sa angajezi un manager de produs, de unde il vei lua?! Nu ai companii, sunt doar cateva companii care construiesc propriul lor produs. Si daca vrei sa angajezi un manager de produs cu 10 ani de experienta, ar trebui sa gasesti unul cu experienta acumulata in alta parte, cel mai bine la competitorii tai. Deci sper sa gasesc o comunitate unde sa am competitori, alte startup-uri care sa concureze pentru talente. Si nu vad asta ca un lucru rau ci cred ca este un lucru foarte pozitiv. 

Daca oamenii pleaca de la CyberGhost, duipa cativa ani, ca sa lucreze pentru o alta companie e trist, evident, dar pe de alta parte spun: "inseamna ca am facut o treaba buna" daca pleaca la o companie care e mai mare decat noi, are mai multe finantari. Iar daca noi reusim sa angajam pe cineva care alucrat cativa ani pentru o mare companie, asta chiar e un lucru foarte bun, e super important!  

Cresterea competitiei Startup Spotlight si a How to Web, in decursul anilor arata, in primul rand ca avem mai multe startup-uri, aici in regiune, avem startup-uri mai mature deci echipe mai mature si cred, pur si simplu ca vom putea spera sa trecem la nivelul urmator. Va mai dura cativa ani dar de aceea exista Startup Spotlight si How to Web. 

Finalistii Startup Spotlight la How to Web 2016

Nota redactiei: StartupCafe.ro este partener media la Conferinta How to Web 2016. Materialul de fata este realizat in cadrul acestui parteneriat.
Parallax

Vizualizari
34
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri