Marius Vasilescu

#Newspresso: Logo Software cumpara Total Soft, Direct One preia Net City, Google renunta la telefonul modular Ara

Imagine principala
#Newspresso: Logo Software cumpara Total Soft, Direct One preia Net City, Google renunta la telefonul modular Ara
In aceasta saptamana discutam despre startup-uri care incurajeaza mancarea sanatoasa, dar si despre lanturi de magazine care isi adapteaza meniul pentru a face fata clientilor din ce in ce mai atenti la ingrediente. Avem parte si de doua surprize din Romania: NetCity a fost vandut, iar TotalSoft Romania a fost cumparat de o companie din Turcia.  

Logo Software, cea mai mare companie furnizor independent de software din Turcia, cumpara TotalSoft Romania. TotalSoft, cu portofoliul de clienti la nivel de intreprindere, este lider de piata, fiind una dintre putinele companii care ofera servicii end to end. Liviu Dragan, fondatorul companiei TotalSoft, va ramane in continuare la conducerea companiei in calitate de CEO.


O tranzactie foarte importanta in domeniul telecom: Direct One preia controlul Netcity. Direct One S.A., companie detinuta de milionarii Teofil Muresan si Simion Muresan, va prelua controlul asupra Netcity Telecom, operatorul retelei subterane pentru fibra optica a Municipiului Bucuresti. Direct One opereaza o retea aeriana nationala de fibra optica in lungime de peste 5.500 km si care asigura exclusiv conexiuni intre orase.

Doua companii de retail au depasit Airbnb si Snapchat intr-un top dedicat celor mai inovative companii din 2016. Consumatorii sunt in cautarea produselor cat mai sanatoase, cu impact scazut asupra mediului inconjurator. In acest context, startup-urile sunt mult mai potrivite decat companiile mari si conservatoare pentru a acoperi acesta cerere.

Romania nu sta prea bine ca numar al absolventilor de studii superioare. Conform Eurostat, cea mai mare concentrare de ingineri, medici si finantisti se afla, pe plan european, in Londra si in jurul capitalei Marii Britanii. Londra gazduieste cel mai important hub tehnologic european, cu 275.000 de companii si 1,5 milioane de angajati, care au atras in zece ani 8,3 miliarde de euro. La polul opus, Romania nu a atras decat 14,8 milioane de euro in ultimul deceniu.

O racheta lansata de SpaceX a explodat, distrugand un satelit dezvoltat de Facebook. Racheta ar fi trebuit sa duca pe orbita satelitul care trebuia sa permita accesul utilizatorilor Internet.org. Facebook a cheltuit 95 de milioane de dolari alaturi de Eutelsat pentru a putea comunica prin intermiediul satelitului timp de 5 ani.

Scrisoarea lui Tim Cook catre comunitatea Apple din Europa. Scrisoarea vine dupa ce Comisia Europeana a cerut Irlandei sa recupereze 13 miliarde de euro de la Apple, iar guvernul irlandez este alaturi de Apple. Astfel, Irlanda a decis sa faca apel la decizia Comisiei Europene de a cere companiei americane sa plateasca Dublinului 13 miliarde de euro in contul unor facilitati fiscale pe care nu le-ar fi meritat.

Povestea unui inginer din Brasov care a participat la proiectarea si lansarea primului model Tesla. Cristina Balan a lucrat pentru Tesla la primul model creat de Tesla de la zero si a fost data afara dupa ce a avertizat asupra unor deficiente ale acestor masini electrice. In ianuarie 2015 si-a fondat propria companie, la insistentele mai multor executivi din industria auto, Tesseract Motors, care realizeaza proiecte de inginerie pentru industria auto.

T-Me Studios este singurul startup local acceptat in programul Startup Europe Comes to Silicon Valley. Scopul programului, dupa cum anunta EIT DIgital, e sa faciliteze dialogul intre startup-uri europene cu potential si jucatori americani din industrie pentru cresterea vanzarilor, finantare sau colaborare.

Google renunta la proiectul pentru dezvoltarea telefoanelor modulare. Dupa trei ani de cercetare porniti initial in cadrul Motorola, Google initial a suspendat Project Ara si acum l-a anulat. Decizia este surprinzatoare, mai ales ca Google a anuntat ca in aceasta toamna urma sa lansaze un kit pentru dezvoltatori. Din pacate, nu au dat prea multe detalii cu privire la aceasta decizie.

Taco Bell a devenit unul dintre lanturile de fast food cu cea mai sanatoasa mancare. Lantul american a inceput inca din urma cu patru ani sa elimine ingredientele artificiale. Astfel, lantul de restaurante se pozitioneaza mai bine in raport cu clientii tot mai preocupati de un stil de viata sanatos. La nivel mondial vanzarile de sucuri carbogazoase sunt in scadere, iar fast food-urile nu mai sunt asa bine privite din cauza revolutiei generata de aplicatiile de fitness de pe telefoanele inteligente.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog
Parallax

Vizualizari
20
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri