Raluca Abrihan

Joc video creat de romani a obtinut o finantare de 50.000 dolari prin Kickstarter

Imagine principala
Joc video creat de romani a obtinut o finantare de 50.000 dolari prin Kickstarter
Un joc dezvoltat de studioul romanesc Stuck in Attic, fondat de trei tineri din Targu-Mures, a obtinut o finantare de 50.000 de dolari prin platforma de finantare participativa (crowdfunding) Kickstarter. Ce este "Gibbous - A Cthulhu Adventure" si care sunt urmatorii pasi ai proiectului dezvoltat de cei trei romani.

"'Gibbous - A Cthulhu Adventure', jocul dezvoltat de studioul romanesc Stuck in Attic este o scrisoare de dragoste 'point and click' adresata jocurilor de aventura clasice create de Lucas Arts, lui HP Lovecraft, Hitchock si multor altora. Este sumbru, insa amuzant, o combinatie intre Lovecraft si Day of the Tentacle", arata reprezentantii companiei.

Echipa din spatele proiectului este formata din Liviu Boar, Camelia Cuibus si Nicu Campian.

In Gibbous, o parodie simpatica a Mythos-ului lui Cthulhu, controlezi trei protagonisti care au de-a face cu sectanti ciudati, vechi ritualuri voodoo si cu insusi Cthulhu cel "mort". Totul se invarte in jurul temutului Necronomicon si a felului in care acesta afecteaza vietile protagonistilor - mai explica dezvoltatorii jocului.

Campania de pe Kickstarter a reusit sa isi atinga obiectivul de a strange 40.000 de dolari inca de duminica, cu patru zile inainte de incheierea ei.

"De atat a fost nevoie pentru ca proiectul sa mearga mai departe. Cele mai consistente donatii au venit chiar de Paste, intre 29 aprilie - 1 mai. Au fost donate sume intre 2.000 si 4.000 de dolari. Au fost extrem de apreciate portretele animate ale sustinatorilor realizate de artistii Stuck in Attic. Pe pagina campaniei de pe Kickstarter, fanii sunt permanent prezenti si interactioneaza cu creatorii jocului. Dupa atingerea pragului necesar dezvoltarii integrale a proiectului, donatiile au continuat sa curga. Suma stransa pana acum depaseste 50.000 de dolari, ceea ce inseamna alte doua obiective atinse: jocul va fi ultra fully voiced, orice text care apare pe ecran se va si auzi, si, de asemenea, va fi tradus in limbile franceza, italiana, germana si spaniola", au mai spus fondatorii startup-ului.

Urmatorii pasi in dezvoltarea proiectului ar fi: realizarea coloanei sonore (ale carei costuri se ridica la circa 55.000 de dolari), a animatiei totale (60.000 de dolari), documentare behind-the-scenes si posibilitatea adaugarii de comentarii in timpul jocului (pentru implementarea acestui lucru costurile ar fi de 65.000 de dolari).

Crowdfundingul este o forma de strangere de fonduri care se realizeaza online, pe platforme speciale, acreditate, unde antreprenorii isi listeaza proiectele (produse sau servicii). Aceste proiecte sunt finantate apoi de utilizatorii platformei, care pot fi atat persoane fizice cat si juridice, care doresc sa contribuie la punerea in practica a acelor proiecte. Fiecare platforma are propriul regulament de functionare.

Cele mai mari platforme de crawdfunding din lume sunt Kickstarter si Indiegogo.

Citeste si:

VIDEO: ​Greseli de evitat intr-o
campanie de crowdfunding. Lectiile TinTag – un startup romanesc, care a
adunat peste 100.000 de euro pe Indiegogo


Cata incredere poti sa ai in proiectele care cer bani prin crowdfunding? Kickstarter: 1 din 10 proiecte “o da in bara”

Parallax

Vizualizari
270
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri