Luminita Pirvu

Cum sa motivezi angajatii tineri

Imagine principala
Generatia millennials

Multe startup-uri romanesti se confrunta cu probleme atunci cand vine vorba sa angajeze tinerii sau sa-i pastreze in firma. Antreprenorii se plang ca proaspetii absolventi sunt aroganti, nu suporta critici, vor salarii mari, sunt lenesi si demisioneaza repede. Iată câteva strategii prin care poti gestiona relatia cu tinerii si cum poti sa-i motivezi ca sa fie activi in firma. 

 

Nu te enerva daca pun prea multe intrebari

Generațiile vechi se plang ca tinerii nu indeplinesc o sarcina decat daca li se argumenteaza  de ce ar trebui să o facă. Ca manager pot fi iritat de atiutudine acestora dar deseori acestia pun intrebari doar pentru ca vor sa invete. Având în vedere ca tocmai si-au terminat studiile sau inca sunt studenti ei sunt obisnuiti sa fie ghidati si educati. În loc să fii ofensați de "de ce", foloseste-te de ocazie pentru a-i instruii despre cum funcționează lucrurile. Daca le arati ca esti dispus sa-i inveti le le demonstrezi ca ei sunt o parte importantă a afacerii tale.

Structureaza si comunica sarciniile

La cursuri totul este structurat si elevii stiu ce vor invata in acea zi. E adevarat ca tinerii au parasit acel mediu dar inca mai doresc aceasta structura într-o oarecare masura. Un mediu de munca ordonat si cu sarcini bine structurate pot deveni un refugiu din lumea confuză și haotică în care trăim astăzi. Trebuie sa delimitezi foarte bine structura ierahica a sarciniilor si sa stabilesti clar cine este responsabil si pentru ce. Având în vedere obsesia  acestora pentru feedback, un manager trebuie să fie ușor accesibil și dispus sa le arate angajatiile cum pot face mai bine.

Evaluarea anuala a performanțelor ar trebui eliminată si inlocuita cu întâlniri informale, în care tu ca manager sa asculti si sa intelegi plângerile angajaților si sa comunicati deschis si relaxat cum se pot îmbunătăți.

Promoveaza din interior

Se spune ca proaspetii absolventi sunt mereu pe picior de plecare dipusi sa caute urmatorul loc de muncă. Dar tinerii sunt dispusi sa faca asta pentru ca isi doresc o firma care sa merita loialitatea lor. Dacă o afacere arată că poate oferi stabilitate și oportunitate pe termen lung, tinerii vor rămâne loiali. Vorbeste cu ei despre modul în care pot avansa in firma, ofera-le un contract pe o perioada mai lunga de timp si arata-le ca vrei sa-i ai ca angajati si ca nu vor fi primii concediati la primul semn de criza econmica.

Ofera-le responsabilitati si incredere

Tinerii doresc respectul colegiilor si există diferite metode prin care sa le arati asta. Metoda cea mai utilă este împuternicirea. Tinerii vor sa stie care este planul in fiecare saptamana dar sa nu fie monitorizati. Ei dresc doar sa fie lasati sa-si indeplineasa sarcinile. Lăsa la o parte  detaliile despre modul în care îsi îndeplinesc misiunile. Oferindu-le libertate ei pot găsi metode unice și creative pentru a face lucrurile. Daca le recunosti meritele si ii lauzi ei nu numai ca vor simți ca pot contribui si dezvolta afacerea ta dar ca si lucreaza intr-un mediu in care sunt apreciati ca indivizi.

De fapt in relatia cu toti angajatii cea mai buna strategie de managemnt este ca acestia sa fie tratati inividual dupa personalitatea fiecaruia si sa fie respectati.

Sursa foto: Dreamstime.com

 

 

Parallax

Vizualizari
1079
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri