VIDEO Tutorial Google: ABC-ul promovarii pe internet - Introducere in online marketing. Google Romania si Hotnews-StartupCafe.ro au deschis joi, 20 august, seria de tutoriale introductive in marketing si promovare online destinata antreprenorilor care vor sa invete cum isi pot dezvolta afacerile folosind internetul. Specialisti de la Google au prezentat instrumente utile si strategii de promovare si au raspuns la intrebari,  pe pagina dedicata transmisiunii, de pe StartupCafe. Transmisiunea LIVE s-a incheiat, dar poti urmari inregistrarea.
PFA sau SRL? Pentru ce tip de activitate alegi o forma juridica sau alta, cu ce avantaje si dezavantaje  Societea cu raspundere Limitata (SRL) sau Persoana Fizica Autorizata (PFA)? Aceasta este intrebarea la care aproape toti antreprenorii la inceput de drum sunt nevoiti sa raspunda. Startupcafe iti prezinta recomandarile specialistilor in drept societar, care sunt cele mai populare domenii in care activiteaza PFA-urile si SRL-urile din Romania, la ce se raporteaza antreprenorii in alegerea lor, dar si care sunt avantajele si dezvantajele  pe care le vei avea in functie de alegerea facuta.
Analiza StartupCafe (2). Cum folosesti Google Trends ca sa afli cand si unde se cauta mai mult pizza. Si in care parte a zilei... Sa zicem ca ai o pizzerie si primesti comenzi online. Ori un website unde lumea cauta de mancare. Iti faci reclama pe Adwords dar vrei sa faci o optimizare a campaniei ca sa apari pe ecranul clientilor – de dorit cat mai sus, in primul ecran - exact cand pofta e mai mare. Cum stii cand sa programezi cel mai eficient anunturile cu cea mai buna promotie la pizza, din oras? Ai la indemana un instrument gratuit care iti da multe idei despre ce, cum si cand cauta lumea pe net.
Analiza StartupCafe.(1) De la adblock la cautari online - cum aflu in ce judete sau orase sunt utilizatorii cei mai interesati sa blocheze reclamele. Care e legatura cu...pizza. Te-ai fi gandit, oare, ca internautii din Tulcea sunt cei mai refractari la reclamele online?  Nu stiu sa spun de ce (desi ar foarte interesant de aflat) dar iti pot spune cum verifici ipoteza. Ai la dispozitie un instrument online gratuit care iti arata tot felul de lucruri interesante despre ce cauta oamenii pe internet. Cei din Romania in mod particular...
Cum infiintez o firma in doar 3 zile. Recomandari si sfaturi utile pentru a economisi timp si bani Inregistrarea unui S.R.L (Societate cu Raspundere Limita) la Oficiul National al Registrului Comertului (ONCR) dureaza, cel putin in teorie, doar trei zile. In practica, daca nu te informezi suficient in ceea ce priveste documentele pe care trebuie sa le contina dosarul de inregistrare, exista posibilitatea ca aceasta perioada de timp sa creasca semnificativ. Pentru a nu avea parte de surprize neplacute, iti oferim cateva recomandari pentru a economisi timp si bani si te invitam sa citesti cu atentie care sunt documentele pe care trebuie sa le atasezi dosarului de inregistrare, cum si de unde le obtii si care sunt costurile de infiintare.