Articol cu

VIDEO si EXEMPLE DE CALCUL: In ce conditii ar fi mai avantajoasa PFA decat microintreprinderea?

de Ovidiu Popica
Sâmbătă, 6 Feb 2016

Noul Cod fiscal din 2016 a starnit discutii eficacitatea fiscala a PFA-urilor. Inasprirea fiscalitatii pentru aceasta forma de organizare a afacerilor a pus o serie de mici antreprenori in situatia de a se gandi daca mai renteaza, din punct de vedere al impozitelor, sa-si pastreze activitatea ca PFA sau sa se orienteze catre microintreprinderi pentru care impozitele sunt mai avantajoase. StartupCafe a discutat cu Bogdan Cretu, consultant financiar-bancar, pentru care PFA ramane, totusi, o forma de organizare mai avantajoasa. Sa vedem insa in ce conditii, comparativ cu o microintreprindere.

Articol cu

RESURSE VIDEO: PFA sau microintreprindere? Cum iti organizezi afacerea in 2016

de Redactia
Luni, 11 Ian 2016

Persoana Fizica Autorizata (PFA) va fi mai putin avantajoasa fiscal in 2016 decat microintreprinderea din cauza noilor noului cod fiscal intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016.  PFA a primit o impozitare mai aspra decat microintreprinderea spune consultantul Adrian Benta intr-un interviu acordat StartupCafe.ro; pe de alta parte micul antreprenor cu PFA poate dispune mai usor de bani decat fondatorul unei microintreprinderi . Am extras din amplul interviu ce impozite vor plati in 2016 fiecare dintre cele doua forme de organizare.

Articol cu

Oficial: Salariul minim brut va creste cu 19%, de la 1 mai 2016. Costurile pentru patroni

de CZ
Miercuri, 30 Dec 2015

Guvernul a decis, miercuri, cresterea salariului minim brut pe economie de la 1.050 de lei pe luna la 1.250 de lei, de la 1 mai 2016, decizie care nemultumeste atat sindicatele cat si pe patroni.

Articol cu

​INTALNIRE StartupCafe.ro. Taxele pentru micile firme in 2016 si optimizarile fiscale. Consultantul fiscal Adrian Benta a raspuns cititorilor

de Claudiu Zamfir
Vineri, 4 Dec 2015

Noile taxe pentru afacerile mici si posibilitatile pe care le au antreprenorii romani de a plati mai putin si mai usor in anul 2016 - acestea sunt cateva dintre chestiunile la care consultantul fiscal Adrian Benta a raspuns cititorilor in cadrul intalnirii online cu cititorii, pe StartupCafe.ro.

Articol cu

HOW TO: Decalogul lui Joe. Tehnici de vanzare de la "milionarul de trotuar"

de Ovidiu Popica
Marţi, 17 Nov 2015

A vandut ani de zile, cu 5 dolari, la colt de strada, un decojitor de legume cu lama elvetiana. Publicatii americane au scris despre el ca ar fi ajuns milionar. A fost vedeta in Vanity Fair, New York Times, a aparut la televiziune, are pagina pe Wikipedia. Mai nou, tehnica lui de vanzare e analizata pe Youtube. Vi-l prezint pe Joe Ades, negustorul ambulant din Manhattan si tehnicile lui de vanzare. Va asigur: e practica pura, nu doar teorie!

Articol cu

S-au publicat ghidurile ANAF pentru firme si persoane fizice, necesare la eliberarea autorizatiilor. Descarca documentele

de CZ
Marţi, 10 Nov 2015

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat, marti, doua ghiduri destinate firmelor si persoanelor fizice pentru eliberarea diverselor categorii de documente si autorizatii solicitate de contribuabili, in relatia cu autoritatile fiscale.

Articol cu

De ce are nevoie o companie de “mentori” si cum ii alege pe cei mai potriviti pentru afacere

de Raluca Abrihan
Luni, 19 Oct 2015

“Un advisor care aduce valoare reala este cel care poate ajuta la crearea unui salt semnificativ in modul in care compania opereaza”, spune Ioan Iacob, unul dintre fondatorii companiei autohtone de testare software, Qualitance. Aceasta a anuntat recent ca Tom Chi, fondator al Google X s-a alatruat conducerii companiei in calitate de advisor. Sefii Qualitance au explicat care ar trebui sa fie criteriile de care sa tii cont cand iti alegi un astfel de mentor pentru business-ul tau si cum poate el sa iti ajute afacerea.

Articol cu

Tutorial VIDEO: 15 intrebari importante atunci cand recrutez angajati

de Ovidiu Popica
Luni, 14 Sept 2015

Esti antreprenor, ai pornit deja un start-up si ajungi, uneori destul de repede, la etapa in care te gandesti sa-ti maresti echipa. Ai nevoie de angajati (programare, vanzari, marketing, design, sa zicem) si trebuie sa recrutezi oameni. Cum incepi? Cum faci un anunt de angajare eficient? Cum selectezi  din teancul de CV-uri? Cum organizezi interviul, selectia si cum pregatesti oferta finala pentru noul tau colaborator? Sunt intrebari la care am incercat sa raspundem intr-un tutorial video realizat impreuna cu Bogdan Georgescu, consultant in management si resurse umane, cu experienta consistenta in mediul corporate.

Articol cu
Articol cu

​HOW TO: Ce trebuie sa stii inainte de a construi site-ul unei afaceri si ce trebuie sa contina

de Alex Mihaileanu
Luni, 14 Sept 2015

Daca nu esti pe net, nu existi. Fie ca e vorba de site, de pagina de Facebook sau in Google Maps, daca afacerea ta nu e pe internet, pierzi. Nu acelasi lucru se putea spune acum zece ani. De altfel, situatia nu era cu mult diferita nici acum cinci. Pentru micii antreprenori, un site era o investitie prea scumpa si considerata, in cele mai multe cazuri, inutile. Afla ce trebuie sa contina site-ul unei afaceri in 2015 si care sunt sfaturile specialistilor pentru o pagina care sa genereze vanzari.

Articol cu

Ce unelte de cercetare sa folosesti pentru a-ti creste afacerea online

de Alex Mihaileanu
Marţi, 18 Aug 2015

Vrei sa incepi o afacere pe internet. Cum afli mai multe detalii despre piata pe care o vizezi? Ce unelte ar trebui sa folosesti pentru a intelece ce-i intereseaza pe potentialii clienti? Ce servicii te pot ajuta cat mai rapid si, pe cat posibil, cat mai repede? La aceste intrebari, am intrebat reprezentantii Kondiment, o agentie de marketing online care, printre altele, si cu asta se ocupa. Gabriela Andrei, Online Marketing Manager, ne-a raspuns la intrebari.

Articol cu

PFA sau SRL? Pentru ce tip de activitate alegi o forma juridica sau alta, cu ce avantaje si dezavantaje 

de Mihai Ivascu
Luni, 17 Aug 2015

Societea cu raspundere Limitata (SRL) sau Persoana Fizica Autorizata (PFA)? Aceasta este intrebarea la care aproape toti antreprenorii la inceput de drum sunt nevoiti sa raspunda. Startupcafe iti prezinta recomandarile specialistilor in drept societar, care sunt cele mai populare domenii in care activiteaza PFA-urile si SRL-urile din Romania, la ce se raporteaza antreprenorii in alegerea lor, dar si care sunt avantajele si dezvantajele  pe care le vei avea in functie de alegerea facuta.

Articol cu

Cum infiintez o firma in doar 3 zile. Recomandari si sfaturi utile pentru a economisi timp si bani

de Mihai Ivascu
Miercuri, 5 Aug 2015

Inregistrarea unui S.R.L (Societate cu Raspundere Limita) la Oficiul National al Registrului Comertului (ONCR) dureaza, cel putin in teorie, doar trei zile. In practica, daca nu te informezi suficient in ceea ce priveste documentele pe care trebuie sa le contina dosarul de inregistrare, exista posibilitatea ca aceasta perioada de timp sa creasca semnificativ. Pentru a nu avea parte de surprize neplacute, iti oferim cateva recomandari pentru a economisi timp si bani si te invitam sa citesti cu atentie care sunt documentele pe care trebuie sa le atasezi dosarului de inregistrare, cum si de unde le obtii si care sunt costurile de infiintare.