Articol cu

Cum iti securizezi magazinul online. De ce ai nevoie de certificat SSL, ce importanta are in cautarile Google.

de Ovidiu Popica
Vineri, 27 Ian 2017

Site-urile de e-commerce dar si alte website-uri care colecteaza parole ori date personale au inceput sa primeasca de cateva zile mesaje de avertizare de la Google, daca nu folosesc conexiuni securizate, de tip HTTPS. Compania care detine cel mai utilizat motor de cautare sustine securizarea website-urilor si incepand din aceasta luna va arata utilizatorilor care folosesc browser-ul Chrome ce site-uri nu sunt securizate.

Articol cu

VIDEO Tutorial Google: “Cum faci bani din continut sau aplicatii, pe mobil”, miercuri, 2 noiembrie 2016, de la ora 16.00, in direct, pe StartupCafe.ro

de Ovidiu Popica
Marţi, 1 Nov 2016

Google Romania si Hotnews-StartupCafe.ro difuzeaza miercuri, 2 noiembrie, de la ora 16.00, al cincilea video tutorial live, din sesiunea 2017, despre monetizarea continutului pe dispozitivele mobile, destinat antreprenorilor care vor sa afle cum isi pot dezvolta afacerile folosind internetul. Invitata: Irina Fosa, Strategic Partner Manager, Google. 

Urmareste inregistrarea:


Articol cu

VIDEO Tutorial Google: “Studiu de caz: website de e-commerce adaptat la mobil”, miercuri, 19 octombrie 2016, de la ora 16.00. Urmareste inregistrarea.

de Ovidiu Popica
Miercuri, 19 Oct 2016

Google Romania si Hotnews-StartupCafe.ro a difuzat miercuri, 19 octombrie, de la ora 16.00, al patrulea video tutorial live, din sesiunea 2017, despre marketing si promovare pe dispozitivele mobile, destinat antreprenorilor care vor sa afle cum isi pot dezvolta afacerile folosind internetul.

Invitat: Paul Brie, Head of JavaScript Development, Evozon
, una dintre cele mai mari firme de IT din Cluj-Napoca.

Articol cu

VIDEO Tutorial Google: "Adevarata valoare a mobilelor, in 4 micro-momente esentiale”, miercuri, 5 octombrie 2016, de la ora 16.00, in direct, pe StartupCafe

de Ovidiu Popica
Marţi, 4 Oct 2016

Google Romania si Hotnews-StartupCafe.ro difuzeaza miercuri, 5 septembrie, de la ora 16.00, un nou tutorial video live despre marketing si promovare pe dispozitivele mobile, destinat antreprenorilor care vor sa afle cum isi pot dezvolta afacerile folosind internetul.

Urmareste inregistrarea:


Articol cu

VIDEO Tutorial Google:  "Cum arata si ce fac clientii tai pe mobile”, miercuri, 28 septembrie 2016, de la ora 16.00, in direct, pe StartupCafe

de Ovidiu Popica
Luni, 26 Sept 2016

Google Romania si Hotnews-StartupCafe.ro redeschid miercuri, 28 septembrie ora 16.00, seria de tutoriale despre marketing si promovare online, destinata antreprenorilor care vor sa afle cum isi pot dezvolta afacerile folosind internetul.

Urmareste inregistrarea:


Articol cu

Video E-commerce. Ce inseamna ”marketing destept” pentru un magazin online. Workshop StartupCafe cu Liviu Taloi

de Ovidiu Popica
Luni, 1 Aug 2016

O campanie de Adwords ar trebui sa ruleze minim 3-4 luni de zile ca sa produca primele rezultate vizibile, spune Liviu Taloi, specialist in marketing online, fondator al comunitatii Ecompedia. Care este perioada critica pentru un magazin online, cum trebuie sa te organizezi atunci cand incepi afacerea in e-commerce si ce inseamna sa faci marketing destept, sunt subiecte pe care un grup de antreprenori din comunitatea StartupCafe.ro le-a pus in dezbatere, la workshop-ul ”Ai o afacere? Pune internetul sa munceasca pentru ea!”

Articol cu

Video.Debut in afaceri online: cum iti alegi platforma de ecommerce

de Ovidiu Popica
Sâmbătă, 23 Iul 2016

Antreprenorii care vor sa deschida un magazin online ar trebui sa stie, de la bun inceput, ce numar de produse urmeaza sa vanda pe site ca sa poata face o alegere optima a platformei de ecommerce, spune Liviu Taloi, consultant in marketing si comert electronic. Liviu s-a intalnit recent cu membri ai comunitatii StartupCafe.ro la workshop-ul "Ai o afacere? Pune internetul sa munceasca pentru ea!" organizat de echipa StartupCafe.ro, in Bucuresti, la Clubul Taranului. Iata cateva sfaturi, sugestii si observatii utile pentru antreprenorii care sunt interesati sa deschida un magazin online.

Articol cu

Colectie Video. Inregistrarile sesiunilor de pregatire pentru Certificare Google in Romania: Certification Academy

de Redactia
Miercuri, 2 Mar 2016

Google Partners Online Academy a finalizat azi primul capitol, cel de Notiuni Fundamentale, din seria cursurilor de certificare, destinate persoanelor care doresc sa isi dezvolte cunostintele despre instrumentele de promovare prin Google. StartupCafe.ro a grupat la un loc toate cele sase sesiuni iar cursantii care nu au avut posibilitatea sa le urmareasca in direct pot gasi inregistrarile alaturi de calendarul sesiunilor pentru urmatoarele doua capitole ale modulului Google AdWords. 

Google Partners Online Academy ofera gratuit traininguri online despre Google AdWords, Google Analytics, Google Video Advertising si Google Mobile Advertising.

Articol cu

Tutorial Google: Certification Academy, Sesiunea 4. Cum evaluezi campaniile din Google AdWords

de Redactia
Miercuri, 24 Feb 2016

A patra sesiune din modulul "Certification Academy", transmisa prin Hangout On Air, cu Gabriela Andrei, va prezenta azi, la ora 16.00 cum evaluati rezultatele campaniilor derulate prin Google Adwords. Transmisiunea LIVE poate fi urmarita pe pagina evenimentului, unde ii puteti pune Gabrielei intrebari, pe canalul Youtube si pe StartupCafe.ro.

Pentru transmisiunea in direct, revino pe StartupCafe la ora 16.00

Articol cu

Tutorial Google: Certification Academy, Sesiunea 3. Anunturile Adwords

de Ovidiu Popica
Vineri, 19 Feb 2016

A treia sesiune din modulul "Certification Academy", transmisa prin Hangout On Air, cu Gabriela Andrei, a prezentat cum poti lucra eficient cu anunturile Adwords. Inregistrarea poate fi urmarita pe StartupCafe.ro care a preluat sesiunea in aceasta pagina iar pentru cursantii care nu au putut urmari video in direct, StartupCafe a realizat si o sinteza in format LIVE TEXT.

Articol cu

Tutorial Google. Certification Academy, Sesiunea 2: Setarile campaniei Adwords.

de Redactia
Miercuri, 17 Feb 2016

Google Romania a transmis, in direct, a doua sesiune din programul de cursuri online ”Google Partners Certification Academy” in care Gabriela Andrei a prezentat Setarile Campaniei Adwords. Cursurile din cadrul Google Partners Online Academy sunt sustinute de catre traineri certificati, profesionisti cu experienta solida specializati in Google AdWords, Google Analytics, Sales, promovare video, mobile. Urmareste inregistrarea tutorialului video.

Articol cu

VIDEO si EXEMPLE DE CALCUL: In ce conditii ar fi mai avantajoasa PFA decat microintreprinderea?

de Ovidiu Popica
Sâmbătă, 6 Feb 2016

Noul Cod fiscal din 2016 a starnit discutii eficacitatea fiscala a PFA-urilor. Inasprirea fiscalitatii pentru aceasta forma de organizare a afacerilor a pus o serie de mici antreprenori in situatia de a se gandi daca mai renteaza, din punct de vedere al impozitelor, sa-si pastreze activitatea ca PFA sau sa se orienteze catre microintreprinderi pentru care impozitele sunt mai avantajoase. StartupCafe a discutat cu Bogdan Cretu, consultant financiar-bancar, pentru care PFA ramane, totusi, o forma de organizare mai avantajoasa. Sa vedem insa in ce conditii, comparativ cu o microintreprindere.

Articol cu

Calendar.Programul sesiunilor de Certificare Google in Romania: Certification Academy

de Redactia
Luni, 25 Ian 2016

Google Partners Online Academy anunta inceperea cursurilor de certificare, destinate persoanelor care doresc sa isi dezvolte cunostintele despre instrumentele de promovare prin Google Platforma ofera gratuit traininguri online despre Google AdWords, Google Analytics, Google Video Advertising si Google Mobile Advertising.

Articol cu

Pana la 26.000 de euro de la stat pentru noile afaceri, in noul Program START 2016. Descarca proiectul de procedura

de Claudiu Zamfir
Luni, 11 Ian 2016

Firmele mici si mijlocii aflate la inceput de drum vor putea lua un ajutor nerambursabil de pana la 120.000 de lei (26.000 de euro) de la Guvern, pentru investitii, prin noul Program START 2016, potrivit proiectului procedurii de implementare a acetuia, scos, luni, in consultare publica.

*Descarca proiectul de Procedura si de grila de evaluare START 2016 de la finalul articolului.

Articol cu

RESURSE VIDEO: PFA sau microintreprindere? Cum iti organizezi afacerea in 2016

de Redactia
Luni, 11 Ian 2016

Persoana Fizica Autorizata (PFA) va fi mai putin avantajoasa fiscal in 2016 decat microintreprinderea din cauza noilor noului cod fiscal intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016.  PFA a primit o impozitare mai aspra decat microintreprinderea spune consultantul Adrian Benta intr-un interviu acordat StartupCafe.ro; pe de alta parte micul antreprenor cu PFA poate dispune mai usor de bani decat fondatorul unei microintreprinderi . Am extras din amplul interviu ce impozite vor plati in 2016 fiecare dintre cele doua forme de organizare.

Articol cu

Catalogul liniilor de bani europeni pentru firme. Descarca documentul

de CZ
Vineri, 8 Ian 2016

Antreprenorii din Romania pot urmari mai usor liniile de fonduri europene, cu ajutorul unui catalog al surselor de finantare, realizat de Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Centru.

Articol cu

Pana la 55.000 de euro, ajutor de stat pentru fabricute IMM. Descarca proiectul de procedura

de Claudiu Zamfir
Joi, 7 Ian 2016

Guvernul vrea sa acorde ajutoare de stat de pana la 55.000 de euro fabricutelor private, intr-un nou program de finantare a intreprindrilor mici si mijlocii, destinat microindustrializarii. Proiectul de procedura si criteriile de selectie au fost lansate joi in dezbatere publica.

* Descarca proiectul de Procedura de la finalul articolului

Articol cu

VIDEO: Doi antreprenori provoaca fermierii romani cu drone pentru monitorizarea culturilor agricole

de Ovidiu Popica
Luni, 4 Ian 2016

Doi  antreprenori din Urziceni spera sa aduca in fermele romanesti drone pentru supravegherea inteligenta a culturilor agricole. Un fizician pasionat de aeromodelism si un absolvent de ASE au pus bazele unei firme care foloseste aeromodele echipate cu senzori pentru teledetectie, un procedeu prin care fermierii pot monitoriza evolutia culturilor cu ajutorul unor fotografii de mare rezolutie. Antreprenorii lucreaza la alte doua proiecte, foarte ambitioase: un sistem complet automatizat pentru flote de aeromodele robotizate destinate agriculturii dar si un fel de scut care sa tina sub control dronele operate de amatori.

Articol cu

Oficial: Salariul minim brut va creste cu 19%, de la 1 mai 2016. Costurile pentru patroni

de CZ
Miercuri, 30 Dec 2015

Guvernul a decis, miercuri, cresterea salariului minim brut pe economie de la 1.050 de lei pe luna la 1.250 de lei, de la 1 mai 2016, decizie care nemultumeste atat sindicatele cat si pe patroni.

Articol cu

​VIDEO 3 linii de finantare pentru afacerile mici in 2016. Explicatii de la ministrul fondurilor UE despre cei 200.000 de euro fara bani de acasa si alte finantari europene

de CZ
Luni, 21 Dec 2015

Fondurile europene de pana la 200.000 de euro fara cofinantare proprie si finantarile de pana la 25.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri in domenii creative se numara printre sursele de bani europeni care nu trebuie ratate in anul 2016 de catre micii antreprenori. StartupCafe a stat de vorba cu ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, pentru cateva explicatii despre aceste linii de finantare destinate afacerilor mici.