Luminita Pirvu

3 ponturi de care trebuie să ții cont înainte de a retrimite email-urile

Thumbnail

Există câteva activități de marketing prin email care, deși sunt în mare parte ineficiente, sunt adesea confundate cu practici bune: cumpărarea listelor de email și trimiterea într-un ritm agresiv. Cea de-a treia practică nocivă este și cea mai des întâlnită, si anume retrimiterea email-urilor către abonații care nu au deschis mesajele anterioare. Cum poți să-i convingi pe abonați să-ți deschidă mesajele?

În primul rând reluarea și reutilizarea mailurilor vechi nu este o abordare durabilă și asta pentru că riscați să dublați numărul dezabonațiilor.  Astfel prin redenumirea și reutilizarea conținutului de e-mail riscați ca  mesajele să intre pe lista neagră a spam-urilor.

De asemenea retrimiterea email-urilor poate agasa abonații care își pierd interesul pentru mesajul și brandul tău și se pot dezabona, potrivit marketingland.com.

Aceste probleme persistă chiar dacă expeditorul schimbă textul, subiectul și formatul general al e-mailului în cauză. Respingerea e-mailurilor reprezintă, așadar, un simptom al unei probleme mai mari: nu te sincronizezi cu destinatarul. Pentru a reveni la sincronizarea cu abonații, există trei alternative :

1. Reevaluează preferințele abonațiilor

Dacă desfășori o campanie de email, trimiți un newsletter (buletin informativ) sau orice alt fel de campanie de marketing prin e-mail, ai nevoie de un reper în ceea ce privește preferințele abonațiilor. În esență, este un sistem care stabilește așteptările abonaților și angajamentul la începutul relației.

Așteptările și preferințele acestora ajută la promovarea unei relații sănătoase între expeditor și destinatar, permițând abonatului să stabilească cadența și conținutul e-mailurilor primite de la tine.

Aceste sunt utile pentru că îți permit identificarea potențialilor abonați la o anumită varietate de oferte de e-mail și îți oferă în același timp o imagine mai bună a publicului tău  (ceea ce îi interesează pe ei și de ce vin la tine)  astfel încât poți să-i segmentezi corespunzător în toate campaniile.

2. Alege un moment mai bun de a trimite email-urile

O altă metodă solidă de a elimina lipsa de reacție a abonațiilor este de a trimite email-uri atunci când aceștia sunt foarte activi și, implicit pot fi implicați. Problema este că nu există o "oră de aur" universală de trimis.

Identificarea celui mai bun timp presupune să urmărești și să analizezi când acestea sunt deschise. Astfel poți descoperi atunci când destinatarii tăi sunt receptivi la mesajele tale. De asemenea, vei afla mai multe informații despre unde și când citesc e-mailurile.

Dacă emailuri-le se deschid dimineața devreme, de exemplu, este posibil ca aceștia să-și verifice mailurile la locul de muncă, ceea ce ar putea informa conținutul și calendarul.  Atenție însă dacă te decizi să schimbi intervalul orar de trimitere a mailurlor trebuie să ții cont de zilele lucrătoare și fusul orar.

3. Monitorizează angajamentul abonațiilor

Cea mai bună modalitate de a stimula implicarea prin email este să segmentezi publicul. Asta înseamnă să fii foarte atent și să-i analizezi pe cei care se implică ce mesaje transmit, când și cât de des.

De exemplu, chiar și abonații foarte implicați pot rata unele mailuri și asta pentru că nu toată lumea este interesată de emailurile de marketing dacă au alte preocupări.

Dacă conisderi că abonații ratează unele informații despre campaniile importante pe care le ai poți face o recomandare introducând o mică secțiune "în caz că ați pierdut"  într-un e-mail separat, proiectat pentru segmentele de abonați foarte implicați.

Dacă abonatul nu se angajează deloc faceți o pauza și nu-i mai trimite maiulri pentru o anumită perioadă. Cand  o faci din nou trimite un conținut relevant. Dacă nici atunci nu este interesat întreab-l dacă ar dori alte oferte de conținut sau dacă mai vrea să primească maiuluri de la tine.

În concluzie, cele mai reușite strategii de marketing prin email se bazează pe o bună comunicare cu abonații.  Asta înseamnă să stabilești reguli cu ei atunci când se abonează pentru prima oara, cerându-le informații despre cât de des vor să primească mailuri și care-s preferințele de conținut.

Sursa marketingland.com

Parallax

Vizualizari
1670
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri