Raluca Abrihan

Unul dintre fondatorii WhatsApp investeşte 50 milioane de dolari într-o aplicaţie de mesaje criptate

Thumbnail

În cei 4 ani de când a fost lansată pe piaţă, aplicaţia de mesagerie Signal a devenit un exemplu în rândul dezvoltatorilor de astfel de aplicaţii, protocolul de criptare pe care îl foloseşte a fost ulterior preluat de marii jucători din piaţă - WhatsApp, Facebook, Skype. Cu toate acestea, în ultima perioadă s-a confruntat cu probleme financiare, aşa că, unul drinte fondatorii WhatsApp i-a oferit o finanţare de 50 milioane de dolari.

Brian Acton, co-fondator WhatsApp, are o avere importantă după ce a vândut compania creată de el către Facebook. Astăzi, valoarea WhatsApp este estimată la circa 19 miliarde de dolari şi un număr de 1 miliard de utilizatori, notează publicaţia Wired.

Odată cu acestă investiţie, Acton se va alătura echipei Signal.

“Scopul nostru este să lansăm un nou model de tehnologie non-profit, care să se axeze pe ideea de intimitate şi de protecţie a datelor, pentru oricine, oriunde”, a declarat Brian Acton.

Signal este o aplicaţie creată de Moxie Marlinspike, care a fondat şi organizaţia non-profit Open Whisper Systems sub care funcţiona Signal.

Cei doi se cunosc încă din 2013 de cand Acton a luat hotărârea de a intregra în WhatsApp sistemul de criptare al mesajelor folosit de Signal, astfel încât orice mesaj trimis prin aceste aplicaţii să nu poată fi accesat de nimeni alticineva decât de cei care schimbă mesaje între ei. Nici măcar compania WhatsApp nu are acces la aceste mesaje.

Chiar dacă acest protocol de criptare al mesajelor a fost preluat de marii jucători din piaţă, Google, Facebook, WhatsApp, Skype, startup-ul Signal a început să aibă probleme financiare în ultima perioadă, având în vedere că funcţiona ca organizaţie non-profit.

Investiţia de 50 de milioane de dolari va ajuta Signal să îşi extindă echipa, care în prezent numără doar 7 programatori şi să dezvolte noi proiecte de acest tip.

Citeşte şi:

Aplicatii mobile pentru protest. Ce optiuni ai daca ramai fara internet sau Facebook Messenger

Parallax

Vizualizari
1901
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri