Adi Iacob

Made in Romania: cum îți crești copilul cu telefonul mobil. Și alte idei de afaceri

Thumbnail

Aproximativ 100 de români de mai toate vârstele s-au întrecut în proiecte de tehnologie și idei de afaceri, zilele trecute, la București, într-un maraton pe teme de sănătate.

Împătimiții ”techies” au lucrat simultan la 21 de proiecte de tehnologie cu aplicabilitate în domeniul sănătății, la Hacking Health Hackathon, un eveniment găzduit de Tech Hub București, în perioada 28-29 octombrie.

Pe parcursul celor două zile de muncă și creație, 24/24, participanți din toată ţara au dezvoltat platforme digitale inovatoare prin care vor să contribuie la educația în sănătate, creșterea accesului la servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, prevenirea bolilor,  precum și la dezvoltarea sistemului medical din România.

La finalul evenimentului, juriul format din Diana Loreta Păun (Consilier de Stat, Departamentul Sănătate Publică,Administraţia Prezidenţială), Paul André Baran (Campion digital al României), Bogdan Iordache (Fondator TechHub Bucharest), Lorena Macnaughtan (Director iCEE.health) și Anca Maria Bundoi (Governmental Affairs Policy Lead pentru regiunea Europa Centrală și de Est, Johnson & Johnson România) au ales trei echipe câștigătoare.

Acestea vor primi finanțări în valoare totală de 15.000 dolari din partea companiei Johnson&Johnson România pentru a-și dezvolta aplicațiile. Pe parcursul următoarelor luni, Smart Everything Everywhere va asigura mentoratul și va urmări implementarea cu succes a proiectelor.

„Sanguinity” – o aplicație pentru gestionarea eficientă a bazei de donatori de sânge, „Baby Steps” – aplicație complexă ce explică etapele de dezvoltare din viaţa copilului şi oferă ghidare cu privire la vizitele la medic și calendarul de vaccinare, „MedNet” – aplicație unică de protecţie a datelor private ale pacienţilor - sunt cele trei proiecte câștigătoare din cadrul Hacking Health.

Din punctul de vedere al nevoilor hardware, participanții au avut la dispoziție un goodie bag în care puteau găsi de la senzori, ecrane și cabluri, până la placaj, fierastrău și patent. 

„Hacking Health a demonstrat că există o dorință enormă de implicare din partea comunității de antreprenoriat tech în domeniul sănătății. Sperăm ca tehnologiile și aplicațiile dezvoltate în aceste două zile să ajungă în piață și să devină soluții pentru public, pacienți și pentru sistemul medical deopotrivă”, a punctat Dan Nechita, Președinte al Smart Everything Everywhere.

Sanguinity

„Ideea a pornit din interiorul echipei de la nenumăratele situaţii de urgenţă legate de lipsa donatorilor de sânge. Cu ajutorul acestei aplicaţii, centrele de donare vor putea optimiza bazele de date cu donatori, care sunt deja înregistraţi, şi fluxul acestora. Prin intermediul notificărilor transmise de aplicaţie, donatorii vor avea posibilitatea să se prezinte la centre într-un interval orar care este potrivit disponibilităţii lor. Astfel, potenţialul de a mobiliza donatorii recurenţi şi cei ocazionali este crescut, iar situaţiile în care anumite intervenţii medicale nu pot fi realizate din cauza lipsei unei grupe de sânge, vor fi reduse cât mai mult”, declară membrii echipei.

BabySteps

„Prin acest proiect am dorit să venim în întâmpinarea tuturor părinţilor, care sunt în căutarea de sfaturi şi informaţii specializate, din surse avizate, care să le permită monitorizarea etapelor de dezvoltare şi a controalelor medicale periodice necesare copiilor. Participarea la hackathon este cel mai important moment pentru noi în dezvoltarea acestui produs, deoarece ne-am putut valida ideea cu ajutorul specialiştilor de aici”, explică membrii echipei cu acelaşi nume.

MedNet

„Aplicaţia MedNet are la bază tehnologia Blockchain şi răspunde nevoii de protecţie a datelor private ale pacienţilor, în contextul intrării în vigoare a unui nou set de reglementări europene în 2018. Proiectul nostru are la bază doi ani de documentare pentru înţelegerea tehnologiei şi pentru identificarea celei mai bune aplicabilităţi la sistemul medical din România”, au explicat reprezentanţii echipei.

 

 

Parallax

Vizualizari
1215
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri