Proiect sprijinit de :

Parteneri:
Propuneri: Pana la 200.000 de euro pentru afaceri la sate 2016 - pensiune agro-turistica, service auto, croitorie. Descarca noile proiecte de ghiduri Firmele mici, microintreprinderile, persoanele fizice autorizate (PFA) si alte forme de organizare ale antreprenorilor vor putea obtine, in anul 2016, fonduri europene de maximum 70.000 de euro, respectiv 200.000 de euro, pentru deschiderea si dezvoltarea unor afaceri non-agricole in mediul rural, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020. Printre altele, cu acesti bani antreprenorii vor putea face afaceri cu pensiuni agro-turistice, service-uri auto, ateliere de croitorie, cabinete medicale sau cabinete veterinare, potrivit variantelor consultative ale ghidurilor solicitantului pentru cele doua linii de finantari nerambursabile.Descarca proiectele de Ghiduri ale solicitantului de la finalul articolului
​INTERVIU Cele 3 minute de foc ale antreprenorului care cere finantare: Sfaturi pentru un pitch bun, de la un mentor american cu experienta Cand ai o idee de afaceri si cauti finantare de la investitori, nu vei avea la dispozitie mai mult de 3 minute pentru a-l convinge pe omul cu banii sa isi duca mana la buzunar, spune Rohit Shukla, un mentor de business cu experienta, intr-un interviu acordat StartupCafe.ro .
Sansa pentru afacerile agricole: Credite cu garantii de stat pentru cumpararea unui tractor Fermierii romani care se asociaza vor putea sa-si cumpere un tractor sau alt utilaj agricol cu credit bancar garantat de stat in proportie de pana a 60%, printr-un program pregatit de Guvern, a anuntat, marti, ministrul Finantelor, Anca Dragu.
Cand vin banii de la UE pentru producatorii romani de fructe Producatorii romani de fructe afectati de embargoul impus de Rusia, vor primi, pana la data de 30 septembrie 2016, un sprijin exceptional total de 2,3 milioane de euro de la Uniunea Europeana, potrivit unei hotarari adoptate joi de Guvern.
Programul de pre-accelerare Innovation Labs deschide perioada de inscrieri Editia din acest an a programului de pre-accelerare Innovation Labs a a deschis perioada de inscrieri pentru programele din Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu si Timisoara. Evenimentul este dedicat tinerelor echipe, care au o idee creativa de tehnologie, dornice sa traiasca experienta unui startup tehnic, in ecosistemul romanesc de business, alaturi de mentori, antreprenori si specialisti in domeniul tehnologiei.
Investitii de peste 12 miliarde de euro la nivel european in startup-urile din tehnologie, in 2015 Startup-urile europene din tehnologie au primit, anul trecut, investitii de peste 12 miliarde de euro, in peste 1.500 de acorduri de finantare, arata datele unui raport realizat de Tech.eu. De asemenea, au avut loc aproape 600 de exit-uri din startup-urile din IT, valoarea totala a acestor tranzactii ajungand la peste 136 de miliarde de euro.
Un nou fond de investitii pe piata europeana: 40 de milioane de euro pentru startup-urile care folosesc tehnologii inovatoare Karma Ventures este un fond de investitii dedicat startup-urilor europene, care are la dispozitie 40 de milioane de euro pentru finantari initiale (de tip seed sau runda A). Fondul are sediul in Luxemburg dar se adreseaza tuturor firmelor europene mici, aflate la inceput de drum, care vin cu o idei de afaceri si produse care folosesc tehnologii inovatoare, potrivit reprezentantilor fondului.
Solutie pentru antreprenorii cu bani putini: Creditul pentru cofinantarea proiectelor pe fonduri europene in PNDR Fermierii si alti antreprenori care vor sa ia fonduri europene prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), dar nu au bani pentru asigurarea propriei cofinantari din proiect, vor putea sa prezinte in locul banilor un contract de credit acordat in vederea implementarii proiectului european - potrivit unei propuneri de hotarare de guvern initiate de Ministerul Agriculturii.
CALENDAR Finantari europene pentru antreprenori in anul 2016. Cei 25.000 de euro pentru afaceri creative O serie de finantari nerambursabile destinate antreprenorilor ar urma sa se deschida pana la sfarsitul lunii martie, in doua programe operationale de fonduri structurale si de coeziune, releva un calendar orientativ emis de Ministerul Fondurilor Europene. Printre liniile de finantare se regaseste si cea in care se incadreaza programul Romania Creativa, prin care persoanele fizice pot primi pana la 25.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri in industrii creative.
5.000 de firme au primit fonduri europene in perioada 2007-2015 Fondurile europene alocate Romaniei au ajutat sa se dezvolte 5.000 de intreprinderi si au condus la crearea a 41.000 de locuri de munca, in perioada 2007-2015, a declarat, joi, ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu.
124 de tineri au primit in total 3,8 milioane de euro din noile fonduri europene Un numar de 124 de tineri fermieri au primit in total 3,885 milioane euro in nou Program National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, pentru a-si deschide si dezvolta ferme la sate, a anuntat, joi, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).
Ajutoare de stat de sute de mii de lei, acordate nelegal unor startupuri Cinci firme ar fi primit ajutoare de stat de 250.000 de lei, cu incalcarea conditiilor de acordare, in anul 2014, in cadrul a doua programe de sprijin pentru startupuri gestionate de fostul Departament pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism (DIMMMAT) - acuza Curtea de Conturi in raportul sau de audit pe anul 2014, dat publicitatii recent.
​VIDEO Tutorial ep. 1. Cum va functiona noul sistem online MySMIS prin care vom putea cere fonduri europene Reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene (MFE) si StartupCafe.ro va prezinta un tutorial video care descrie functionarea noului sistem MySMIS, prin care potentialii beneficiari din Romania vor putea sa solicite banii europeni pentru perioada de programare 2014-2020.
Workshop Startup Europe Week, Brasov: Cum iti finantezi si dezvolti afacerile prin clustere Startup Europe Week (SEW) – proiect dezvoltat in cadrul initativei Startup Europe a Comisiei Europene – in parteneriat cu Alchemy Consulting & Training SRL cu suportul Camerei de Comert si Industrie Brasov, organizeaza pe 5 februarie 2016, in cadrul Startup Europe Week Brasov, workshop-ul „Solutii de finantare si dezvoltare antreprenoriala prin clusterizare”.
Finantarile de pana la 3,24 milioane RON pentru firme IT mai sunt disponibile inca o luna Firmele IT din Romania mai au la dispozitie inca o luna pentru a cere fondurile europene de pana a 3,24 milioane de lei din Programul Operational Competitivitate 2014-2020, datorita prelungirii termenului de inchidere a apelului de proiecte.
UPDATE Cei 50.000 de lei de la stat pentru femeile care vor sa intre in afaceri risca sa se anuleze in 2016. Ministerul Economiei da asigurari ca va lansa toate programele bugetate Patru programe nationale pentru firmele mici si mijlocii, printre care si Programul Femeia Manager, risca sa se anuleze in anul 2016, potrivit unor informatii comunicate de Directia Politici Antreprenoriale din Ministerul Economiei. Ministrul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afacerida (MECRMA) da asigurari ca va implementa toate programele nationale de sprijin pentru IMM si va incerca sa rezolve problemele care au ingreunat in trecut aceste scheme de ajutor.
Banii pentru IMM: Se schimba conditiile pentru cei 55.000 de euro de la stat. Modificari si in alte programe Anumite categorii de firme mici si mijlocii din Romania, in functie de vechime, vor putea avea acces ceva mai lejer la fondurile nerambursabile de zeci de mii de euro de la stat, pentru investitii, in cadrul programelor de ajutoare de minimis pentru IMM-uri, conform unor hotarari adoptate de comitetul consultativ privind aceste programe.
DOCUMENTE Se apropie cei 200.000 de euro pentru microintreprinderi, fara bani de acasa. Cine plateste TVA Fondurile europene de pana la 200.000 de euro pentru afacerile mici, fara sa fie nevoie de cofinantare proprie din partea antreprenorilor, urmeza sa fie deschise estimativ in februarie 2016, a declarat, pentru StartupCafe, un oficial din Ministerul Dezvoltarii Regionale. In aceste proiecte, cheltuiala microintreprinderii cu TVA va fi eligibila, daca va fi nedeductibila.*Descarca un model de plan de afaceri de la finalul articolului
Cand vin banii europeni 2016 pentru fermieri. Explicatii de la cel mai inalt nivel Noi linii de finantare pentru proiecte europene in agricultura si dezvoltare rurala ar putea fi deschise in luna martie, cu depunere pe hartie, iar submasurile deschise anul trecut in PNDR vor fi redeschise cel tarziu in luna martie 2016, tot electronic. De asemenea, oficialii spera ca subventiile integrale la hectar vor putea fi efectuate incepand cu luna martie. Explicatiile - cele mai recente - au fost oferite Startupcafe de catre ministrul agriculturii, Achim Irimescu, si de secretarul de stat Sorin Radu.
27.700 de euro de la stat pentru SRL, PFA si alte mici afaceri la sate. Descarca proiectul de procedura Antreprenorii vor putea obtine, in anul 2016, finantari nerambursabile de la stat de pana la 125.000 de lei (circa 27.700 de euro), pentru mici afaceri deschise la sate, in cadrul noului  Program pentru firmele mici si mijlocii din mediul rural, potrivit proiectului procedurii de implementare a acestuia, scoase marti in dezbatere publica.*Descarca proiectul de Procedura si grila de evaluare ale Programului IMM in mediul rural 2016, de la finalul articolului.