Proiect sprijinit de :

Parteneri:
CALENDAR Banii europeni pentru afacerile creative si alte finantari POCU pentru antreprenori Romanii care vor sa isi deschida o afacere in domenii creative, cu fonduri nerambursabile de pana la 25.000 de euro din bani europeni, vor putea sa acceseze linia de finantare Romania Creativa probabil in luna septembrie, conform noului calendar revizuit pentru apelurile de proiecte in Programul Operational Capital Uman. Schema Romania Creativa si alte linii de bani europeni pentru antreprenori sunt prevazute in noul calendar prezentat, luni, de Ministerul Fondurilor Europene.
Credite cu garantii de stat pentru afacerile mici si mijlocii romanesti. Comisia Europeana a aprobat programul Romaniei in valoare de 100 milioane euro Intrerpinderile mici si mijlocii (IMM) din Romania vor putea lua imprumuturi de la banci, in conditii avantajoase, cu ajutorul unor garantii europene de pana la 80%, in noul Program Operational Initiativa pentru IMM-uri aprobat, marti, de Comisia Europeana. Programul NU este inca activ, urmand sa fie operationalizat de catre autoritatile romane.
Bani de la stat pentru afaceri mici 2016: circa 10 milioane de euro, pusi la bataie in luna aprilie Statul vrea sa puna la bataie in luna aprilie ajutoare nerambursabile de circa 10 milioane de euro pentru microintreprinderi si firme mici si mijlocii, au declarat, marti, pentru StartupCafe, oficiali din Ministerul Economiei.
Propunere: 10.000 de euro de la stat pentru romanii care vor sa intre in afaceri. Descarca proiectul de procedura a Programului SRL-D 2016 Romanii care vor sa debuteze in afaceri vor putea primi un ajutor de stat de pana la 45.245 lei (circa 10.000 de euro) pentru investitii, prin Programul SRL-Debutant 2016, potrivit proiectului de procedura de derulare a acestei scheme de finatare, publicate duminica de Ministerul Economiei.
Cum eviti pierderea banilor europeni pentru fermieri si procesatori. Descarca noile instructiuni privind conditiile artificiale Oamenii de afaceri care cer bani europeni pentru ferme si linii de procesare a produselor agroalimentare pot consulta noi instructiuni publicate, joi, de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), pentru evitarea situatiilor de pierdere a fondurilor ca urmare a crearii asa-numitelor conditii artificiale de eligibilitate.
​INVESTITII De ce Europa e mult in urma SUA la finantarea startupurilor Europa este mult in urma Statelor Unite la capitolul investitiilor in startupuri, cu prea putinibani disponibili si cu prea putine fonduri de investitii. In 2015, finantarile de tip venture capital (capital de risc) au fost de peste cinci ori mai mici in Europa comparativ cu cele din SUA, doar 13,5 miliarde dolari faţă de 72,4 miliarde in State.
Ministerul Culturii le ofera antreprenorilor 100.000 de lei, dar le cere sa nu-i foloseasca pentru profit. Descarca metodologia programului de sprijin Antreprenorii care fac afaceri cu jocuri video, software sau design, mestesugarii si artistii pot sa obtina de la stat un ajutor de pana la 100.000 de lei pentru dezvoltarea activitatilor din sectorul industriilor creative, printr-un program demarat, luni, de Ministerul Culturii. Institutia le cere, insa, beneficiarilor sa nu obtina profit prin activitatile finantate cu acest ajutor nerambursabil.
​UTIL Descarcati Catalogul Surselor de Finantare din bani europeni 2016 Antreprenorii si alti beneficiari de fonduri europene pot folosi o noua editie a Catalogului Surselor de Finantare, publicata in 10 martie 2016 de Agentia de Dezvoltare Regionala Centru.
Comisia Europeana: Se pregatesc doua fonduri de investitii pentru firme la inceput de drum, in Romania Startupurile romanesti din domeniul tehnologiei vor putea beneficia de finantari prin doua fonduri de investitii care urmeaza sa fie create in Romania, spune Comisia Europeana in Raportul de tara prezentat recent.
Surse de bani europeni pentru afaceri cu plante energetice Antreprenorii care vor sa faca afaceri cu plante energetice vor putea accesa, anul acesta, fonduri europene si nationale din cateva surse de finantare gestionate de Ministerul Agriculturii.
Bani europeni: Ce iti trebuie sa poti accesa aplicatia electronica prin care se cer fondurile UE Ministerul Fondurilor Europene a mentionat, marti, conditiile de acces in noua aplicatie electronica MySMIS 2014, prin care se vor putea accesa banii de la Uniunea Europeana in perioada de programare 2014-2020.
VIDEO Tutorial ep. 2. Fonduri UE - Transmiterea cererii de finantare prin sistemul electronic MySMIS 2014-2020 Continuam, cu episodul al doilea, serialul nostru de tutoriale pentru depunerea documentatiei in noul sistem electronic MySMIS 2014-2020, pentru accesarea fondurilor structurale si de coeziune din noua perioada de programare.
Peste 100 de milioane de euro pentru startup-uri din IT - Guvernul vrea sa lanseze 3 fonduri de investitii cu bugete din bani europeni, dar si din zona privata Reprezentantii Guvernului poarta discutii cu Fondul European de Investitii pentru a crea doua fonduri de investitii, unul cu finantari de tip pre-seed si unul cu finantari seed, cu bugete de 40 de milioane de euro in total si un fond de capital de risc, cu buget disponibil de 60 de milioane de euro pentru startup-urile romanesti din tehnologie.
Cei 200.000 de euro pentru microintreprinderi: se va cere contributie 10% in proiect de la antreprenor Oamenii de afaceri care vor sa ia fondurile europene de pana la 200.000 de euro pentru microintreprinderi in Programul Operational Regional 2014-2020 vor fi obligati sa contribuie cu o cofinantare proprie de 10% din valoarea proiectului, a informat, joi, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), care gestioneaza POR.
Investitii medii de 50.000 euro pentru startup-urile din tehnologie care au potential de dezvoltare globala Reteaua de investitori de tip angel MVP Angels a anuntat un micro-fond de investitii gandit sa ajute dezvoltarea unor startup-uri din tehnologie care au potential global.  Investitiile cu o valoare medie de 50.000 euro se adreseaza unora dintre cele mai bune echipe absolvente ale programului de accelerare MVP Academy care au nevoie de mentorat si sustinere. Prima investitie a fost anuntata, de ea beneficiind startup-ul InnerTrends.
​INVESTITII IN CRESTERE: Tarile europene cu cei mai multi bani pentru startupuri 2,6 miliarde euro este suma la care s-au ridicat investitiile in startupuri europene doar in primele doua luni ale anului 2016, spre deosebire de aceeasi perioada din 2015, cand cifra era de 1,99 miliarde euro. Interesul asupra companiilor din tehnologie la inceput de drum se vede si in numarul de companii finantate, 527 in ianuarie-februarie 2016, fata de 207 in primele doua luni din 2015, reprezentand mai bine de o treime din numarul total de investitii facute in tot anul trecut.
Un program initiat de Comisia Europeana duce startup-uri europene in Silicon Valley. Se pot inscrie si firmele din Romania Startup-urile europene se pot inscrie in cadrul unui program prin care vor fi selectate 15 firme care sa participe timp de o saptama la intalniri si discutii cu investitori si mari companii din Silicon Valley. Proiectul este realizat de Comisia Europeana si Startup Europe in partenerat cu Mind the Bridge, iar inscrierile sunt deschise timp de o luna si jumatate. Iata ce conditii trebuie sa indeplineasca startup-urile.
Se depun cererile unice de plata a subventiilor in agricultura Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a demarat, marti, 01 martie 2016, Campania de primire a cererilor unice de plata pentru anul 2016, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, respectand calendarul stabilit.
Bill Gates avertizeaza ca multe startup-uri din tehnologie sunt supraevaluate, iar investitorii trebuie sa fie tot mai selectivi ​Investitorii trebuie sa fie tot mai selectivi cand aleg unde isi directioneaza banii cand este vorba de startup-urile din tehnologie, spune miliardarul Bill Gates, intr-un interviu pentru Financial Times. Declaratiile vin in contextul in care multe companii care nu au obtinut niciodata profit, ajung sa fie evaluate la sume fabuloase de ordinul miliardelor de dolari. In lume exista peste 150 de "unicorni", adica startup-uri evaluate la peste un miliard de dolari. Bill Gates va investi in startup-urile din energie, domeniu unde marile idei pot veni de la tinerii de sub 30 de ani.
Firmele au nevoie de certificat digital pentru reprezentantul legal, sa acceseze fondurile europene Firmele si alte persoane juridice au nevoie ca reprezentantul lor legal sau un imputernicit al acestuia sa aiba certificat digital calificat pentru semnarea electronica a documentelor pentru a accesa fonduri europene, prin noul sistem electronic de depunere a cererilor de finantare MySMIS 2014-2020, a precizat Ministerul Fondurilor Europene.