Proiect sprijinit de :

Parteneri:
Guvernul coreean cauta startupuri in Europa, ofera 33.000 dolari si suporta toate costurile K-Startup Grand Challenge 2016 este un program de accelerare de startupuri lansat de Agentia Nationala de Promovare a Industriei IT din Coreea de Sud, promovat tot mai mult si in Europa. Douazeci de echipe vor primi cate 33.000 dolari pentru perioada de trei luni, plus alte alte beneficii financiare.
APIA avertizeaza: Fermierii nu vor primi niciun ban, daca nu-i cer pana la noul termen Fermierii care vor intarzia peste noul termen de depunere a cererilor unice de plata a subventiilor pe anul 2016 nu vor mai primi niciun ban pentru aceasta campanie, a avertizat, marti, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), intr-un comunicat remis StartupCafe.
Investitiile in startupurile europene au crescut cu 14% in 2015, insumand 47,4 miliarde euro Invest Europe, o asociatie non-profit din Bruxelles care urmareste evolutia investitiilor private in companii, arata o crestere cu 14% a finantarilor startupurilor europene, intr-un raport in care a urmarit aproape 5.000 companii, dintre care 85% sunt mici si mijlocii, din mai multe domenii, inclusiv agricultura, constructii sau real-estate.
Startup-urile din domeniul sanatatii digitale pot obtine finantari de pana la 50.000 de euro Au fost deschise inscrierile pentru o noua editie a acceleratorul Grants4Apps (G4A), organizat de compania farmaceutica Bayer, prin caare 5 startup-uri din domeniul sanatatii digitale vor obtine finantari de pana la 50.000 de euro si vor primi gratuit, timp de 100 de zile, un spatiu de lucru in incinta sediului Bayer Pharmaceuticals din Berlin.roiectele pot fi inscrise pana pe 31 mai 2016.
Firmele ar putea primi mai putine investitii din partea fondurilor cu capital de risc. Care sunt startup-urile care raman in zona de interes Nivelul investitiilor cu capital de risc va deveni moderat in 2016, pe masura ce investitorii incep sa-si concentreze atentia asupra executiei. Dar va creste interesul pentru investitii in companii aflate la inceput de drum, pe masura ce fondurile de tip venture capital isi adapteaza modelul de business, arata un raport realizat de EY Romania.
​DOCUMENT O sursa de bani ignorata de romani: 4,2 miliarde de euro pe 2015, in UE. Care sunt riscurile la crowdfunding O sursa de finantare prea putin folosita in Romania, crowdfunding-ul, a adus 4,2 miliarde de euro unor oameni de afaceri si altor dezvoltatori de proiecte, in anul 2015, in toata Uniunea Europeana. Acest tip de finantare participativa, prin care firmele mici si mijlocii (IMM) pot strange bani pe platforme pe internet, de la populatie, in schimbul unor actiuni in afacere, prezinta si unele riscuri, pe care Comisia Europeana vrea sa le reduca prin noi reglementari.
APIA: Unii fermieri nu si-au primit inca subventiile pentru ca necesita verficari amanuntite Subventii europene de peste 330 de milioane de euro au fost transmise spre plata catre 725.000 de fermieri din Romania, in campania 2015, in primele 20 de zile de la debutul platilor, insa unii dintre agricultori nu si-au primit inca banii pentru ca verificarea si procesarea au necesitat mai muot timp, a afirmat, joi, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
Se depun cereri: 50.000 euro pentru tinerii femieri si alte finantari de pana la 2 milioane euro pentru afacerile agricole. Descarca ghidurile pentru cei 541 milioane de euro pusi in joc incepand de joi Tinerii de pana la 40 de ani din Romania pot sa ceara, incepand de joi, 28 aprilie 2016, pana la 50.000 de euro pentru afaceri in agricultura. Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a deschis joi sesiunea de depunere a cererilor de finantare in 5 linii de bani europeni importante, in valoare toatala de 541 de milioane de euro, finantate prin noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR): pentru tineri fermieri, pentru ferme mici, pentru exploatatii agricole si pentru grupurile de producatori.
25.000 euro ajutor pentru cine intra in afaceri: romi, persoane marginalizate, defavorizati. Descarca ghidurile si vezi cand se deschid finantarile UE Persoanele din comunitatile cu etnici romi, grupuri marginalizate si defavorizate vor putea primi ajutoare de stat de pana la 25.000 de euro, din fonduri europene si nationale, pentru a-si deschide o afacere, prin doua linii de finantare care se vor deschide din 16 mai 2016.
Se apropie lansarea primelor finantari europene in "noul POSDRU" 2014-2020. Salariu brut de 4.700 euro pentru un manager de proiect? Ministerul Fondurilor Europene a anuntat, marti, ca urmeaza sa lanseze, miercuri, 20 aprilie 2016, ghidurile solicitantilor prin care ulterior vor fi deschise primele linii de finantare in noul Program Operational Capital Uman 2014-2020, in care sunt prevazute fonduri europene inclusiv pentru romanii care vor sa-si deschida o afacere.
Comisia Europeana vrea sa investeasca peste 50 miliarde de euro in digitalizarea industriei: IMM-urile au ramas in urma in ceea ce priveste transformarea digitala IMM-urile au ramas in urma in ceea ce priveste transformarea lor digitala. Studii recente estimeaza ca digitalizarea produselor si a serviciilor va genera anual in Europa venituri suplimentare de peste 110 miliarde euro pentru industrie, in urmatorii cinci ani, arata un raport al Comisiei Europene, care a anuntat o lista de planuri prin care ar trebui sa mobilizeze peste 50 de miliarde euro pentru investitii publice si private care sa sprijine digitalizarea industriei.
Premierul Ciolos: Oamenii din zona Deltei Dunarii "nu stiu sa isi pregateasca proiecte" pe fonduri europene Oamenii din zona Deltei Dunarii nu stiu sa isi pregateasca proiecte pe fonduri europene si au acces dificil la resursele de care au nevoie sa-si asigure cofinantarea, a declarat, luni, la Tulcea, premierul Dacian Ciolos.
Fond de investitii de 500 de milioane de dolari pentru startup-urile europene, lansat de Accel Accel, fond de investitii care tinteste startup-urile aflate la inceput de drum si care a investit de-a lungul timpuli in companii precum Facebook, Spotify sau Dropbox, a lansat un nou fond de investitii cu 500 de milioane de dolari (438 de milioane de euro), disponibili pentru startup-urile din zona tehnologiei, din Europa si Israel.
Cum se face plata finala a subventiei la hectar 2015 Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) autorizase pana luni, la pranz,  613.692 cereri unice depuse de fermeri, in suma totala autorizata de 200 milioane euro, pentru platile finale de subventii la hectar aferente Campaniei de cerere unica 2015.
Creditele garantate pentru IMM si alte instrumente financiare de 400 de milioane de euro, pregatite de Guvern Guvernul a aprobat miercuri, prin memorandum, rezultatele evaluarii ex-ante a instrumentelor financiare destinate intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), care vor fi utilizate ca instrumente de implementare: Programul Operational Competitivitate (POC), Programul Operational Capital Uman (POCU), respectiv Programul Operational Regional (POR).
Ministrul Fondurilor UE reactioneaza la articolul StartupCafe: Ma ingrijoreaza corectiile aplicate firmelor. Daca mai am timp, fac o echipa de analiza Ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, a reactionat marti seara, la articolul publicat de StartupCafe privind corectiile financiare care li se imputa unor firme care atrasesera fonduri europene ca IMM-uri si care au fost ulterior reclasificate ca firme mari sau medii.
Au absorbit fonduri UE, dar statul le ia banii inapoi, dupa ce le daduse aprobarile. Masura, suspendata de instanta, care are "o indoiala puternica si evidenta" Curtea de Apel Oradea a decis suspendarea aplicarii unor masuri prin care Ministerul Fondurilor Europene cerea inapoi, de la doua firme, banii europeni atrasi de acestea, desi, in 2013, autoritatea guvernamentala le daduse societatilor unda verde pentru fondurile respective. Judecatorul a aratat ca are o "indoiala puternica si evidenta asupra prezumtiei de legalitate a proceselor-verbale" emise de autoritatea Ministerului Fondurilor Europene prin care aceasta le cere firmelor banii europeni inapoi.
​OPINIE De ce n-are Romania o scena a startupurilor de tehnologie de succes, desi e pepiniera de programatori buni Unul dintre motivele de mandrie nationala in postcomunismul autohton este numarul foarte mare de programatori buni pe care i-a dat natiunea. In plus, companii din IT-ul local cresc una după alta, insa nu din inovatiile proprii, ci ca urmare a outsourcingului, productia pentru afara. Cu toate acestea, numarul startupurilor de tehnologie nascute in Romania este aproape irelevant, iar exemplele de succes pot fi numarate pe degete. De ce? Fara a fi exhaustiva sau cu pretentii de analiza detaliata, iata o lista cu cateva motive.
Oficial din Finante: Se schimba formularul 088, pentru inregistrarea firmelor in scopuri de TVA Ministerul Finantelor Publice va simplifica semnificativ, in zilele urmatoare, formularul D088, privind inregistrarea firmelor ca platitoare de taxa pe valoare adaugata, precum si formularul D394, privind livrarile si achizitiile efectuate de platitorii de TVA - a dat asigurari, miercuri, secretarul de stat din MFP Gabriel Biris, la conferinta Tax&Law. ​
75.000 de euro pentru restaurante si alte afaceri mici. 2 surse de bani europeni ignorate. Descarca propunerile de ghiduri Finantari europene nerambursabile de 75.000 de euro vor fi disponibile, in anul 2016, pentru romanii care vor sa-si dezvolte afaceri legate de pescuit, cum ar fi restaurantele cu specific pescaresc, dar si alte afaceri. Liniile de bani europeni vor fi deschise probabil in luna aprilie, in cadrul Programului Operational Pescuit (POP) 2014-2020, gestionat de Ministerul Agriculturii si  Dezvoltarii Rurale, prin autoritatea sa de management in domeniu.