Proiect sprijinit de :

Parteneri:
Programul SRL-D, prin care statul ofera 10.000 de euro antreprenorilor debutanti, se lasa asteptat. Programul SRL-D, prin care statul ofera ajutoar de pana la 10.000 de euro antreprenorilor debutanti, mai intarzie, au declarat oficiali ai Ministerului Energiei, Mediului de Afaceri si IMM, pentru StartupCafe, insa acestia nu au putut sa mentioneze o data macar orientativa la care ar putea fi deschisa editia din anul 2015 a schemei de sprijin. Reamintim ca Programul SRL-D era programat sa se deschida luni, 24 august, potrivit Calendarului estimativ emis de minister, pe anul 2015.
Oficial: S-a publicat documentul final prin care proiectele IT private pot obtine pana la 3,24 milioane de lei finantare europeana. Descarca Ghidul solicitantului Ministerul Fondurilor Europene a publicat joi forma finala a Ghidului solicitantului pentru fondurile europene destinate firmelor care deruleaza proiecte in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor (IT&C), documentul fundamental pentru acesti bani europeni din Programul de competitivitate 2014-2020 fiind modificat fata de varianta propusa anterior.
Se modifica programul prin care antreprenorii debutanti primesc ajutor de pana la 10.000 de euro de la stat Guvernul a adoptat, miercuri, o serie de modificari la desfasurarea Programului de stimulare a infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri (SRL-D), prin care statul le acorda ajutoare de pana la 10.000 de euro. Inscrierile in Programul SRL-D 2015 erau programate pentru 24 august, potrivit informatiilor transmise anterior de Ministerul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri.
Modificari la documentul fundamental pentru finantarea proiectelor IT&C cu fonduri UE. Descarca raspunsurile ministerului privind Ghidul solicitantului Firmele care vor bani europeni pentru proiecte de tehnologie a informatiei si comunicatii (IT&C) nu vor mai fi obligate sa ceara sume minime de 1 milion de lei, acest prag fiind eliminat din viitoarea forma finala a Ghidului solicitantului pentru Axa a doua a Programului Operational Competitivitate 2014-2020, a informat Ministerul Fondurilor Europene.
Guvernul intarzie cu o luna si jumatate deschiderea fondurilor UE de 50 de milioane de euro destinate firmelor cu proiecte IT Ministerul Fondurilor Europene va deschide abia pe 1 octombrie 2015 primul apel pentru proiectele firmelor romanesti care au nevoie de finantari din Axa a II-a - tehnologia informatiei si comunicatii (IT&C) a Programului Operational Competitivitate 2014-2020, a informat, luni, MFE. Astfel, ministerul amana cu aproape o luna si jumatate lansarea primilor bani europeni pentru proiectele IT din noul program de competitivitate, fata de data de 17 august 2015, anuntata de MFE initial, prin propriul sau Program de lansari de apeluri POC 2014-2020.
Patru pre-acceleratoare de afaceri active in Romania. Cum te poti folosi de ele daca ai o idee de start-up. Primele acceleratoare de afaceri s-au lansat, la nivel mondial, in urma cu zece ani. Pe piata din Romania insa, abia in urma cu trei ani isi faceau aparitia primele pre-acceleratoare de business, programe care se afla inca in plin process de dezvoltare. Unul dintre principalele motive din cauza caruia in Romania lucrurile evolueaza atat de incet sta in lipsa unor fonduri de investitii puternice care sa sustina programele de accelerare.
INTERVIU VIDEO Cele 3 sfaturi pe care le-ar da liderul Asociatiei consultantilor pentru fonduri UE. Ce s-a schimbat la noii bani europeni Presedintele Asociatiei Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene, Marian Dobrila, a enumerat, intr-un interviu video acordat StartupCafe.ro, 3 cele mai importante sfaturi pe care le-ar da unui om de afaceri care vrea sa inceapa un business cu bani europeni. De asemenea, Dobrila a explicat si de ce noile fonduri europene 2014-2020 vor fi mai usor de accesat de catre oamenii de afaceri romani decat cele din exercitiul financiar 2007-2013.
6 piedici in calea antreprenorilor care fac afaceri cu fonduri europene. Intrebare la banca: Tu ai dat cu sapa? Cel putin sase probleme le-au pus piedici fermierilor si altor antreprenori care au facut afaceri cu fonduri europene in vechiul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR). StartupCafe a stat recent de vorba cu cativa oameni de afaceri care au reusit sa ia bani europeni pentru business-uri in agricultura.
Bani europeni pentru afaceri in mediul rural. Ce trebuie sa stii ca sa-i poti lua Firmele mici si mijlocii, microintreprindeile, precum si fermierii au inceput lupta pentru fondurile europene pentru afacerile non-agricole deschise in mediul rural. Documentatie, proceduri, concepte - StartupCafe si Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) va prezinta un tutorial realizat de consultantul Gonczi Timea, in intampinarea oamenilor de afaceri care pregatesc proiecte pentru submasurile de finantare 6.2 si 6.4 ale noului Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.
Calendarul banilor europeni pentru firmele care investesc in IT. Finantari de pana la 3,24 milioane de lei pe proiect in 2015. Descarca proiectul de Ghid al solicitantului Firmele care investesc in tehnologia informatiei si comunicatii (IT&C / TIC), in cadrul clusterelor de tehnologie,  vor putea sa ceara bani europeni incepand din 17 august, in cadrul unui apel in care se pot accesa intre 1 milion si 3,24 milioane de lei pentru fiecare proiect, in Programul Operational Competitivitate (POC) 2014-2020, potrivit Ministerului Fondurilor Europene.
Antreprenor in Romania? Uite ce patesc "actionarii" cuponiadei si mamicile-antreprenor Romanii care detin chiar si o singura actiune la vreo companie, fie si prin cuponiada de acum doua decenii, NU pot accesa sprijinul financiar de pana la 10.000 de euro de la stat destinat antreprenorilor debutanti, au explicat autoritatile romane, miercuri, la solicitarea StartupCafe. Aceasta aberatie legislativa nu este, insa, singura frana in calea romanilor care vor sa intre in afaceri cu sprijin de la stat. Cazurile au fost semnalate de cititorii StartupCafe.
VIDEO Banii pentru firmele mici dezvoltate in incubatoare mai intarzie putin. Administratorii pot profita Programul national multianual de infiintare si dezvoltare de incubatoare tehnologice si de afaceri 2015 mai intarzie circa o saptamana fata de termenul estimat initial, au declarat, luni, pentru StartupCafe, oficiali ai Guvernului. Intarizerea poate fi folosite de administratorii si potentialii administratori de incubatoare de afaceri sa se pregateasca pentru deschiderea sesiunii din acest an a programului.
VIDEO Vrei sa intri in afaceri? Ce trebuie sa stii despre banii pe care poti sa-i iei ca antreprenor debutant Tema de vacanta: antreprenorii debutanti au la dispozitie ceva mai mult de o luna sa se pregateasca sa ia ajutorul de pana la 10.000 de euro de la stat pentru afacerea lor. Care sunt consitiile pentru a lua banii de la stat si ce schimbari s-au operat asupra Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti (SRL-D). Secretarul de stat pentru intreprinderi mici si mijlocii, Anca Ionescu, a raspuns intrebarilor StartupCafe si ale cititorilor, privind programul SRL-D 2015.
LISTA Aceste firme vor putea primi finantari POS CCE din redistribuiri. Ce trebuie sa faca IMM-urile pentru a lua banii europeni Autoritatea de Management pentru programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) a publicat, marti, o lista de rezerva cu 265 de firme mici si mijlocii care initial ratasera finantari europene, insa acum vor putea primi fonduri UE, rezultate din redistribuirea unor sume ramase din rezilierea unor contracte vechi.
Bani pentru afaceri rurale: Aproape 320 de milioane de euro in 3 noi linii de fonduri UE deschise pentru firme mici, fermieri, primarii Firmele mici si microintreprinderile, fermierii si primariile pot obtine fonduri europene pentru dezvoltarea afacerilor din mediul rural si imbunatatirea retelelor de irigatii, prin 3 noi linii de finantare, care totalizeaza 319.379.642 euro, din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, a anuntat luni Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).
Fonduri UE: Proiecte POS CCE care ratasera finantari pot lua bani europeni prin redistribuire. Ce trebuie sa faca firmele beneficiare Firmele care au depus, fara succes, proiecte care sa fie finantate in Programul Operational Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), intr-un apel din anul 2014, vor putea primi bani europeni, prin redistribuirea unor sume identificate recent de Ministerul Fondurilor Europene, a anuntat, luni, MFE, intr-un comunicat remis StartupCafe.
Invisu, unealta care te ajuta sa-ti prezinti mai usor startupul catre investitori Ce vor sa stie investitorii? Ce informatii trebuie sa le dai? Cum ar trebui sa arate o prezentare prin care vrei sa atragi o finantare pentru startupul tau? Invisu pare sa fi rezolvat problema. Cu ajutorul platformei Invisu, producerea unei prezentari profesionale pare mai simpla ca niciodata.
3 lucruri pe care banca nu i le va spune niciodata unui IMM cu pana la 9 salariati Un bun prieten a incercat anul trecut sa isi faca un card de credit pe firma. Omul conducea un IMM cu 3 salariati, a aplicat pentru cardul de credit respectiv, dar dupa o luna in care i se cereau mereu alte documente sau chiar sa isi deschida un cont la banca respectiva, i s-a spus ca cererea i-a fost respinsa. Aparent, fara motiv, intrucat firma era -dupa un an de zile- pe profit si era sanatoasa financiar. Ulterior, prietenul meu a aflat ca banca respectiva (una din top 5) avea stabilita printr-o norma interna interdictie de creditare pe CAEN-ul pe care il avea trecut amicul meu in domeniul de activitate. Puteai fi Zuperman pe acel cod CAEN, ca banca nu te credita. Ce se intamplase de fapt?
Credite mai facile pentru microintreprinderi, cu garantii europene Microintrenderile romanesti, firmele mici si cele mijlocii vor putea lua bani cu imprumut de la o banca din Romania, mai rapid si in conditii avantajoase, cu garantii europene, in urma unui acord incheiat miercuri de institutia financiara respectiva cu Fondul European de Investitii, pentru programele europene COSME si Progress Microfinance, a informat banca.
Credite avantajoase cu garantii pentru firmele mici si mijlocii, printr-o schema europeana la care Romania vrea sa participe Firmele mici si mijlocii romanesti vor putea primi credite bancare in conditii mai avantajoase, cu garantii europene si de stat, prin noua facilitate europeana Initiativa pentru IMM, la care Romania intentioneaza sa participe, conform unui memorandum aprobat, miercuri, de Guvern. Romania urmeaza sa aloce minimum 100 de milioane de euro prin programul Operational Regional 2014-2020 pentru aceasta schema, arata Palatul Victoria.