Proiect sprijinit de :

Parteneri:
DOCUMENT Iar s-a schimbat Ghidul pentru fondurile europene pe IT. Pierzi la sustenabilitatea financiara Autoritatile romane au schimbat din nou Ghidul solicitantului prin care firmele pot accesa finantari de pana la 3,24 milioane de lei in Programul Operational Competitivitate, Axa 2, tehnologia informatiei si comunicatii, iar una dintre modificari scade ponderea sustenabilitatii financciare a proiectului la evaluarea tehnico-economica.
Minister: Apelul pentru fondurile UE de 50 de milioane de euro destinate proiectelor IT&C intarzie inca o luna Apelul de proiecte pentru fondurile europene din Programul Operational Competitivitate (POC), Axa 2, destinate firmelor din sectorul tehnologiei informatiei si comunicatiilor (TIC / IT&C) se mai amana cu inca o luna, adica pana pe 2 noiembrie 2015, fata de termenul precedent de 1 octombrie, a informat, marti, Ministerul Societatii Informationale (MSI), organism intermediar pentru aceasta linie de finantare.
​LISTA Interes in scadere pentru programul prin care antreprenorii debutanti pot lua 10.000 euro de la stat. Pasii urmatori Doar 580 de firme s-au inscris, anul acesta, in cursa pentru ajutoarele de stat de pana la 10.000 de euro destinate antreprenorilor debutanti, prin Programul SRL-D, potrivit listei de solicitanti publicate luni de Directia Politici Antreprenoriale a Ministerului Energiei, Mediului de Afaceri si IMM-urilor.
Cinci slide-uri obligatorii in prezentarea catre investitori Intr-o intalnire cu un antreprenor, unui investitor se decide in mai putin de 20 minute daca ideea merita sa fie finantata. Investitorul Tony Conrad, fondator al True Ventures, cu un capital de 600 milioane dolari si investitii in companii precum Fitbit, Automattic (WordPress) sau BrightRoll, recomanda ca esentialul unei prezentari in vederea atragerii unei finantari sa se regaseasca in maximum cinci slide-uri.
Bucurestiul pe harta europeana a ecosistemelor de startup-uri. Cum au evoluat in ultimii ani investitiile in companiile aflate la inceput de drum Investitiile in startup-uril au crescut cu peste 200% anul trecut, fata de 2013, totalul fondurilor investite ajungand la circa 17,6 miliarde de dolari la nivel european, arata o cercetare a Comisiei Europene, asupara 10 orase, printre care se numara si Bucurestiul. Londra ramane pe primul loc in randul oraselor cu cele mai mute investitii early stage (in faze primare) atrase de startup-uri. Capitala britanica este uramata in clasament de Berlin, Paris si Stockholm.
​DOCUMENT Sute de antreprenori i se plang premierului Ponta ca Guvernul i-a pus sa faca investitii, iar acum nu le mai plateste ajutoarele de stat promise Un grup de antreprenori care spun ca reprezinta 600 de firme care au realizat investitii intr-un program de minimis, a depus, vineri, la Guvern o scrisoare adresata premierului Victor Ponta in care ii cer acestuia sa prezinte o pozitie clara a Guvernului privind deblocarea ajutoarelor de minimis de circa 200 de milioane de lei, pentru societatile comerciale. Oamenii reclama ca au cheltuit bani in proiectele de investitii, iar acum Guvernul nu le mai plateste ajutoarele de minimis in baza Hotararii de Guvern 274/2013.
LISTA Ce concurenta este la ajutoarele de stat pentru femeile-antreprenor 217 firme au fost acceptate sa depuna cererea de finantare pentru ajutoarele de stat de pana la 50.000 de lei din Programul femeia-antreprenor, potrivit listei publicate de Directia de Politici Antreprenoriale a Ministerului Energiei, la finalul sesiunii de aplicare.
Beneficiarii de fonduri UE vor primi in avans bani pentru salarii si deplasari Beneficiarii care deruleaza proiecte cu fonduri europene vor primi in avans bani de la stat, sub forma de prefinantari, pentru cheltuielile cu personalul, subventiile si deplasarile aferente proiectelor europene din cadrul financiar multianul 2014-2020, potrivit unei ordonante de urgenta adoptate miercuri de Guvern.
Platforma de recrutare online SmartDreamers obtine a doua runda de finantare si se extinde in Ungaria Platforma de recrutare online SmartDreamers, fondata de Adrian Cernat, Marius Huza si Mihai Ceusan a obtinut a doua runda de finantare de peste o suta de mii de euro si a cedat in schimb 11% din actionariat. Totodata, startup-ul, care activeaza in prezent in Romania si Polonia, si-a anuntat intentia de a se extinde si pe piata din Ungaria.
Prima companie romaneasca de software anunta listarea pe AeRO, la Bursa de Valori Bucuresti Compania clujeana de software ”Life is Hard” a anuntat azi la Cluj-Napoca decizia de a se lansa pe piata secundara AeRO, de la Bursa de Valori Bucuresti. Compania detine, printre altele, platforma 24broker, specializata pentru gestiunea activitatii din domeniul asigurarilor.  Intermediarul este casa de brokeraj Goldring SA din Targu Mures care opereaza si in Sibiu si Cluj-Napoca.
Banii europeni pentru firme: Unde ai si unde nu ai nevoie de brevet In anumite linii de finantare din Programul Operational Competitivitate, firmele au nevoie de brevet de inventie, iar in alte linii nu au nevoie de brevet pentru a accesa fondurile europene. La solicitarea StartupCafe, Ministerul Fondurilor Europene ne-a transmis cateva explicatii privind conditia de a detine brevet pentru a accesa noile finantari nerambursabile din POC 2014-2020.
Investitorul american Dave McClure: "Nu mai scrieti planuri de afaceri!" Dave McClure, fost şef peste marketingul PayPal si unul dintre fondatorii fondului de investitii 500 Startups, recomanda antreprenorilor din zona de tehnologie sa nu mai piarda timpul scriind planuri de afaceri, ci sa treaca direct la treaba. Din punctul sau de vedere, crearea unui produs, cel putin in stadiu de prototip functional, este mai important.
S-au deschis finantarile de pana la 50.000 de lei pentru femeile care fac afaceri. Intra si cere banii Femeile care fac afaceri pot sa acceseze, incepand de joi, Programul Femeia Antreprenor 2015, prin care statul le ofera sprijin nerambursabil pentru investitii de pana la 50.000 de lei.
Google Capital investeste 32,5 milioane de dolari intr-un startup de asigurari de sanatate Google Capital a investit 32,5 milioane de dolari in Oscar Health Insurance Corp, un startup care activeaza in domeniul asigurarilor de sanatate, lansat pe piata in urma cu trei ani si evaluat dupa acordarea acestei finantari la o valoare de 1,75 miliarde de dolari.
INCESe Accelerator ofera 150.000 de euro pentru startup-uri in domeniul energiei. Descarca ghidul aplicantului INCESe Accelerator, un accelerator lansat la initiativa Comisiei Europeane pentru a sprijini startup-urile din zona CleanTech (servicii si produse tehnologice menite sa reduca costurile si consumul de energie), a deschis inscrierile si pentru Romania. Perioada de accelerare este de 6 luni, iar startup-urile selectate vor primi o finantare non-equity de 150.000 de euro.
50.000 de lei de la stat pentru femeile care fac afaceri. Cand incep inscrierile Femeile care fac afaceri pot primi ajutor de la stat de pana la 50.000 de lei, pentru investitii, in editia 2015 a Programului Femeia-Antreprenor, pentru care autoritatile au stabilit data de inscrieriere.
S-a deschis programul SRL-D. Intra si cere banii pentru antreprenorii debutanti Oamenii de afaceri debutanti pot cere online ajutor de stat de pana la 10.000 de euro pentru investitii, in Programul SRL-D 2015, deshis, joi, de Directia Politici Antreprenoriale din subordinea Ministerului Energiei, Mediului de Afaceri si Intreprinderilor Mici si Mijlocii.Intra in articol si acceseaza aplicatia online a Programului SRL-D.
Deloitte: Procentul celor care vor sa-si deschida o afacere in Romania, in urmatorii 3 ani, cel mai mare din regiune Romania ramane una din cele mai atractive destinatii pentru investitii, iar procentul celor care intentioneaza sa-si deschida o afacere aici, in urmatorii trei ani este cel mai mare din regiune, potrivit datelor Deloitte, prezentate odata cu lansarea editiei din acest an a Central Europe Top 500.
Unde ai concurenta cea mai mica la fondurile europene Fondurile europene pentru irigatii, cele pentru pomicultura sau pentru procesarea si marketingul produselor agricole au ramas, momentan, nesolicitate in noul Program National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR), in primele luni de la lansarea acestor linii de finantare, conform situatiei centralizate pana in 4 septembrie 2015.
Cum poti sa iti faci mai vizibil proiectul si sa strangi mai multi bani pe o platforma de crowdfunding Proiectele promovate corect sunt mai vizibile in randul potentialilor sustinatori si pot primi cu pana la 75% mai multe contributii decat alte proiecte similare, care nu beneficiaza de aceeasi promovare. Mesajul de prezentare, transparenta privind folosirea contributiilor, interactiunea cu sustinatorii si promovarea cauzei sunt principalii factori de care depinde vizibilitatea unui proiect inscris pe o platforma de crowdfunding, arata Sprijina.ro, platforma de crowdfunding recent lansata pe piata romaneasca.