Proiect sprijinit de :

Parteneri:
Cum poti sa iti faci mai vizibil proiectul si sa strangi mai multi bani pe o platforma de crowdfunding Proiectele promovate corect sunt mai vizibile in randul potentialilor sustinatori si pot primi cu pana la 75% mai multe contributii decat alte proiecte similare, care nu beneficiaza de aceeasi promovare. Mesajul de prezentare, transparenta privind folosirea contributiilor, interactiunea cu sustinatorii si promovarea cauzei sunt principalii factori de care depinde vizibilitatea unui proiect inscris pe o platforma de crowdfunding, arata Sprijina.ro, platforma de crowdfunding recent lansata pe piata romaneasca.
Unde pot oamenii de afaceri sa sesizeze neregulile din absorbtia fondurilor UE Oamenii de afaceri si alti beneficiari de fonduri europene vor putea sesiza nereguli in procesul de absorbtie a banilor europeni pe o noua interfata online deschisa duminica de Ministerul Fondurilor Europene.
Bataie pe fondurile europene pentru cercetare Beneficiari privati si publici au depus 511 proiecte in valoare totala de 1,7 miliarde de euro, in perioada 27 iunie - 1 septembrie 2015, pentru a fi finantate din fondurile europene disponibile in Programul Operational Competitivitate 2014-2020, Axa prioritara 1 - cercetare-dezvoltare, a informat, vineri, Ministerul Fondurilor Europene.
Oficial: Programul SRLD se deschide pe 10 septembrie. Descarca Procedura si modelul de plan de afaceri​ Antreprenorii debutanti vor putea obtine un ajutor de la stat de maximum 10.000 de euro, prin Programul SRL-D 2015, care isi deschide aplicatia pe 10 septembrie, a anuntat, joi, Directia Antreprenoriat din Ministerul Energiei, Mediului de Afaceri si IMM, care a publicat si Procedura oficiala de derulare a schemei, cu anexe, inclusiv modelul de plan de afaceri necesar aplicatiei.
Anunt de la Guvern: Noua data la care se va deschide Programul SRL-D, prin care firmele pot primi pana la 10.000 de euro de la stat Ministerul Energiei, Mediului de Afaceri si IMM-urilor a comunicat o noua data estimativa la care urmeaza sa se deschida, anul acesta, Programul prin care statul acorda ajutoare de pana la 10.000 de euro firmelor detinute de antreprenorii debutanti.
Un fost ministru din Guvernul Ponta cere executivului sa deblocheze imediat ajutoarele de minimis pentru firme. Istoria de 2 ani a unui blocaj de 200 de milioane de lei Florin Jianu, fost ministru delegat pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM) din Guvernul Ponta, a cerut, marti, executivului sa deblocheze imediat schema de ajutoare de minimis pentru 500 de firme si sa efectueze platile, utilizand credite de angajament. StartupCafe va prezinta istoria schemei de ajutor de minimis prin care statul s-a oferit sa ajute firmele mici si mijlocii, dar in prezent "norocosii" beneficiari s-au rezit cu blocaje in invstitiile, afacerile si locurile de munca produse.
TUTORIAL Cum iei banii europeni pentru firmele IT&C. Cele 7 calitati ale unui proiect care poate primi fondurile UE Firmele din Romania incep, pe 1 octombrie 2015, lupta pentru finantarile europene de pana la 3,24 milioane de lei pentru proiecte in tehnologia informatiei si comunicatii (TIC / IT&C). StartupCafe si Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene  (ACRAFE) va prezinta un tutorial realizat de consultantul Peter Nagy-Imecs pentru firmele care vor sa ia banii din Programul Operational Competitivitate 2014-2020, actiunea 2.2.1 , IT&C.Vezi in text cum arata un proiect cu sanse maxime la fondurile europene.
SkinVision, un startup creat in 2011 in Romania, primeste o finantare de 3 milioane euro SkinVision, o companie infiintata in Bucuresti a carei aplicatie detecteaza semnele cancerului de piele, primeste o noua runda de finantare, in valoare de 3 milioane euro. Creata de catre doi medici deramatologi si doi programatori, initial sub numele de Skin Scan, va primi banii de la compania britanica LEO Pharma.
Crowdfundingul capata contur si in piata locala. Prin ce platforme pot startup-urile romanesti sa obtina finantare Crowdfundingul este una dintre cele mai utilizate metode de obtinerea a fondurilor necesare pentru lansarea pe piata a startup-urilor din Occident. Acest tip de finantare a inceput sa prinda contur si in Romania, in ultimii ani, dar piata locala ramane inca una imatura, potrivit principalilor jucatori din domeniu. Cu toate acestea, sunt proiecte listate pe platformele romanesti de crowdfundig care au reusit sa stranga si peste 40.000 de lei.
Sapte surse de finantare pentru startup-ul tau Una dintre cele mai invocate probleme in randul celor care vor sa isi lanseze o afacere este lipsa banilor. Exista, totusi, cateva modalitati prin care poti sa obtii finantare pentru business-ul tau, la care ai acces in functie de dimensiunea startup-ului, de cati bani ai nevoie, dar si de cat de fezabil si de convingator este proiectul afacerii.
TUTORIAL Fonduri europene fara "bani de acasa": 200.000 de euro pentru afaceri mici. Cativa pasi simpli pentru microintreprinderi Firmele cu cel mult 9 angajati vor putea primi finantari europene intre 25.000 de euro si 200.000 de euro pentru afaceri in mediul urban, printr-o linie de finantare care urmeaza sa se deschida in perioada urmatoare. Documentatie, proceduri, solutii - StartupCafe si Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) va prezinta un tutorial realizat de consultantul Gonczi Timea, in intampinarea oamenilor de afaceri care vor dori sa ia banii UE din prioritatea de investitie 2.1. a Programului Operational regional (POR) 2014-2020.
Programul SRL-D, prin care statul ofera 10.000 de euro antreprenorilor debutanti, se lasa asteptat. Programul SRL-D, prin care statul ofera ajutoar de pana la 10.000 de euro antreprenorilor debutanti, mai intarzie, au declarat oficiali ai Ministerului Energiei, Mediului de Afaceri si IMM, pentru StartupCafe, insa acestia nu au putut sa mentioneze o data macar orientativa la care ar putea fi deschisa editia din anul 2015 a schemei de sprijin. Reamintim ca Programul SRL-D era programat sa se deschida luni, 24 august, potrivit Calendarului estimativ emis de minister, pe anul 2015.
Oficial: S-a publicat documentul final prin care proiectele IT private pot obtine pana la 3,24 milioane de lei finantare europeana. Descarca Ghidul solicitantului Ministerul Fondurilor Europene a publicat joi forma finala a Ghidului solicitantului pentru fondurile europene destinate firmelor care deruleaza proiecte in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor (IT&C), documentul fundamental pentru acesti bani europeni din Programul de competitivitate 2014-2020 fiind modificat fata de varianta propusa anterior.
Se modifica programul prin care antreprenorii debutanti primesc ajutor de pana la 10.000 de euro de la stat Guvernul a adoptat, miercuri, o serie de modificari la desfasurarea Programului de stimulare a infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri (SRL-D), prin care statul le acorda ajutoare de pana la 10.000 de euro. Inscrierile in Programul SRL-D 2015 erau programate pentru 24 august, potrivit informatiilor transmise anterior de Ministerul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri.
Modificari la documentul fundamental pentru finantarea proiectelor IT&C cu fonduri UE. Descarca raspunsurile ministerului privind Ghidul solicitantului Firmele care vor bani europeni pentru proiecte de tehnologie a informatiei si comunicatii (IT&C) nu vor mai fi obligate sa ceara sume minime de 1 milion de lei, acest prag fiind eliminat din viitoarea forma finala a Ghidului solicitantului pentru Axa a doua a Programului Operational Competitivitate 2014-2020, a informat Ministerul Fondurilor Europene.
Guvernul intarzie cu o luna si jumatate deschiderea fondurilor UE de 50 de milioane de euro destinate firmelor cu proiecte IT Ministerul Fondurilor Europene va deschide abia pe 1 octombrie 2015 primul apel pentru proiectele firmelor romanesti care au nevoie de finantari din Axa a II-a - tehnologia informatiei si comunicatii (IT&C) a Programului Operational Competitivitate 2014-2020, a informat, luni, MFE. Astfel, ministerul amana cu aproape o luna si jumatate lansarea primilor bani europeni pentru proiectele IT din noul program de competitivitate, fata de data de 17 august 2015, anuntata de MFE initial, prin propriul sau Program de lansari de apeluri POC 2014-2020.
Patru pre-acceleratoare de afaceri active in Romania. Cum te poti folosi de ele daca ai o idee de start-up. Primele acceleratoare de afaceri s-au lansat, la nivel mondial, in urma cu zece ani. Pe piata din Romania insa, abia in urma cu trei ani isi faceau aparitia primele pre-acceleratoare de business, programe care se afla inca in plin process de dezvoltare. Unul dintre principalele motive din cauza caruia in Romania lucrurile evolueaza atat de incet sta in lipsa unor fonduri de investitii puternice care sa sustina programele de accelerare.
INTERVIU VIDEO Cele 3 sfaturi pe care le-ar da liderul Asociatiei consultantilor pentru fonduri UE. Ce s-a schimbat la noii bani europeni Presedintele Asociatiei Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene, Marian Dobrila, a enumerat, intr-un interviu video acordat StartupCafe.ro, 3 cele mai importante sfaturi pe care le-ar da unui om de afaceri care vrea sa inceapa un business cu bani europeni. De asemenea, Dobrila a explicat si de ce noile fonduri europene 2014-2020 vor fi mai usor de accesat de catre oamenii de afaceri romani decat cele din exercitiul financiar 2007-2013.
6 piedici in calea antreprenorilor care fac afaceri cu fonduri europene. Intrebare la banca: Tu ai dat cu sapa? Cel putin sase probleme le-au pus piedici fermierilor si altor antreprenori care au facut afaceri cu fonduri europene in vechiul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR). StartupCafe a stat recent de vorba cu cativa oameni de afaceri care au reusit sa ia bani europeni pentru business-uri in agricultura.
Bani europeni pentru afaceri in mediul rural. Ce trebuie sa stii ca sa-i poti lua Firmele mici si mijlocii, microintreprindeile, precum si fermierii au inceput lupta pentru fondurile europene pentru afacerile non-agricole deschise in mediul rural. Documentatie, proceduri, concepte - StartupCafe si Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) va prezinta un tutorial realizat de consultantul Gonczi Timea, in intampinarea oamenilor de afaceri care pregatesc proiecte pentru submasurile de finantare 6.2 si 6.4 ale noului Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.