Proiect sprijinit de :

Parteneri:
VIDEO Banii pentru firmele mici dezvoltate in incubatoare mai intarzie putin. Administratorii pot profita Programul national multianual de infiintare si dezvoltare de incubatoare tehnologice si de afaceri 2015 mai intarzie circa o saptamana fata de termenul estimat initial, au declarat, luni, pentru StartupCafe, oficiali ai Guvernului. Intarizerea poate fi folosite de administratorii si potentialii administratori de incubatoare de afaceri sa se pregateasca pentru deschiderea sesiunii din acest an a programului.
VIDEO Vrei sa intri in afaceri? Ce trebuie sa stii despre banii pe care poti sa-i iei ca antreprenor debutant Tema de vacanta: antreprenorii debutanti au la dispozitie ceva mai mult de o luna sa se pregateasca sa ia ajutorul de pana la 10.000 de euro de la stat pentru afacerea lor. Care sunt consitiile pentru a lua banii de la stat si ce schimbari s-au operat asupra Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti (SRL-D). Secretarul de stat pentru intreprinderi mici si mijlocii, Anca Ionescu, a raspuns intrebarilor StartupCafe si ale cititorilor, privind programul SRL-D 2015.
LISTA Aceste firme vor putea primi finantari POS CCE din redistribuiri. Ce trebuie sa faca IMM-urile pentru a lua banii europeni Autoritatea de Management pentru programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) a publicat, marti, o lista de rezerva cu 265 de firme mici si mijlocii care initial ratasera finantari europene, insa acum vor putea primi fonduri UE, rezultate din redistribuirea unor sume ramase din rezilierea unor contracte vechi.
Bani pentru afaceri rurale: Aproape 320 de milioane de euro in 3 noi linii de fonduri UE deschise pentru firme mici, fermieri, primarii Firmele mici si microintreprinderile, fermierii si primariile pot obtine fonduri europene pentru dezvoltarea afacerilor din mediul rural si imbunatatirea retelelor de irigatii, prin 3 noi linii de finantare, care totalizeaza 319.379.642 euro, din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, a anuntat luni Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).
Fonduri UE: Proiecte POS CCE care ratasera finantari pot lua bani europeni prin redistribuire. Ce trebuie sa faca firmele beneficiare Firmele care au depus, fara succes, proiecte care sa fie finantate in Programul Operational Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), intr-un apel din anul 2014, vor putea primi bani europeni, prin redistribuirea unor sume identificate recent de Ministerul Fondurilor Europene, a anuntat, luni, MFE, intr-un comunicat remis StartupCafe.
Invisu, unealta care te ajuta sa-ti prezinti mai usor startupul catre investitori Ce vor sa stie investitorii? Ce informatii trebuie sa le dai? Cum ar trebui sa arate o prezentare prin care vrei sa atragi o finantare pentru startupul tau? Invisu pare sa fi rezolvat problema. Cu ajutorul platformei Invisu, producerea unei prezentari profesionale pare mai simpla ca niciodata.
3 lucruri pe care banca nu i le va spune niciodata unui IMM cu pana la 9 salariati Un bun prieten a incercat anul trecut sa isi faca un card de credit pe firma. Omul conducea un IMM cu 3 salariati, a aplicat pentru cardul de credit respectiv, dar dupa o luna in care i se cereau mereu alte documente sau chiar sa isi deschida un cont la banca respectiva, i s-a spus ca cererea i-a fost respinsa. Aparent, fara motiv, intrucat firma era -dupa un an de zile- pe profit si era sanatoasa financiar. Ulterior, prietenul meu a aflat ca banca respectiva (una din top 5) avea stabilita printr-o norma interna interdictie de creditare pe CAEN-ul pe care il avea trecut amicul meu in domeniul de activitate. Puteai fi Zuperman pe acel cod CAEN, ca banca nu te credita. Ce se intamplase de fapt?
Credite mai facile pentru microintreprinderi, cu garantii europene Microintrenderile romanesti, firmele mici si cele mijlocii vor putea lua bani cu imprumut de la o banca din Romania, mai rapid si in conditii avantajoase, cu garantii europene, in urma unui acord incheiat miercuri de institutia financiara respectiva cu Fondul European de Investitii, pentru programele europene COSME si Progress Microfinance, a informat banca.
Credite avantajoase cu garantii pentru firmele mici si mijlocii, printr-o schema europeana la care Romania vrea sa participe Firmele mici si mijlocii romanesti vor putea primi credite bancare in conditii mai avantajoase, cu garantii europene si de stat, prin noua facilitate europeana Initiativa pentru IMM, la care Romania intentioneaza sa participe, conform unui memorandum aprobat, miercuri, de Guvern. Romania urmeaza sa aloce minimum 100 de milioane de euro prin programul Operational Regional 2014-2020 pentru aceasta schema, arata Palatul Victoria.
Tutorial VIDEO. S-au deschis noile linii de bani europeni pentru fermieri. Cum si pana cand poti depune proiectele Fermierii si firmele mici si mijlocii pot depune incepand de miercuri, 8 iulie, pana pe 30 octombrie 2015, ora 16.00, proiecte pentru 4 noi linii de finantare, cu un buget total pe acest an de aproape un sfert de miliard de euro, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020. Noii bani europeni sunt pentru livezi, pentru procesarea si marketingul produselor agricole, procesarea si marketingul produselor pomicole si pentru fermele mici. Mai departe, vor ramane valabile pana pe 30 octombrie si liniile deschise in 25 martie, pentru finantarea expoatatiilor agricole si pentru tinerii fermieri. Proiectele se depun fizic, dar si online, dupa un tutorial al  Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), care gestioneaza programul.
iMedicare, startupul unui roman din New York, schimba complet farmaciile americane Startupul fondat de un roman si un american in 2012 schimba complet modul in care functioneaza farmaciile americane, scrie Tech.eu. iMedicare, o aplicatie creata de Flaviu Simihaian si Matthew Johnson, monitorizeaza starea de sanatate a pacientilor, compara planurile de asigurare de sanatate si ofera alternative terapeutice mai bune sau mai ieftine.
Lista. Ce concurenta este la ajutorul de stat de pana in 120.000 de lei pentru firme. Avertismentul Guvernului Peste 1.000 de firme mici si mijlocii s-au inscris pentru a primi ajutorul de stat de pana in 120.000 de lei in programul START pentru stimularea debutantilor in afaceri, statul avertizand, insa, societatile ca nu le da banii, daca nu vor crea locurile de munca promise in planurile de afaceri.
Fonduri UE: Aproape un sfert de miliard de euro, pregatiti pentru fermieri in 4 noi linii de finantare din PNDR pe anul 2015. Descarca ghidurile solicitantilor Fermierii si firmele mici si mijlocii vor putea sa acceseze in anul 2015 finantari europene care totalizeaza peste 245 de milioane de euro, in patru noi linii din noul Program National de Dezvoltare Rurala care urmeaza sa fie deschise saptamana viitoare, potrivit unor documente publicate de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).Consulta noile linii de finantare.
Se lanseaza noi ajutoare de stat de pana la 135.000 de lei pentru firmele mici si mijlocii. Descarca procedura si lista domeniilor eligibile Firmele mici si mijlocii vor putea accesa noi ajutoare de stat nerambursabile de pana la 135.000 de lei pentru dezvoltarea activitatilor comerciale, incepand din 6 iulie 2015, a anuntat Ministerul Energiei, Mediului de Afaceri si IMM-urilor.
Cand se dau banii europeni pentru firme si tineri antreprenori in POCU - 2015 si 2016. Descarcati Calendarul lansarilor in "noul POSDRU" Firmele vor primi ajutoare de minimis si ajutoare de stat pentru pregatirea practica si angajarea tinerilor someri, iar tinerii care vor sa intre in afaceri vor primi sprijin financiar pentru dezvoltarea antreprenoriatului, prin noul Program Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020, pentru care Ministerul Fondurilor Europene a aprobat sambata Calendarul orientativ al lansarii cererilor de proiecte.
Firmele pot cere fonduri europene in noul Program de competitivitate, incepand de sambata, 27 iunie Startup-urile si alte firme pot, incepand de sambata, sa depuna proiecte in domeniul cercetarii si dezvoltarii, pentru a fi finantate din fonduri europene in noul Program Operational Competitivitate 2014-2020, conform calendarului de depunere emis de Ministerul Fondurilor Europene.
CALENDAR Cand si cum poti cere ajutoare de stat pentru IMM, in 7 programe de zeci de milioane Firmele mici si mijlocii din Romania au la dispozitie, in anul 2015, circa 21 de milioane de euro in 7 programe de ajutor de stat de la Ministerul Energiei, Mediului de Afaceri si IMM-urilor. StartupCafe le prezinta oamenilor de afaceri din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii calendarul estimativ al deschiderii aplicatiilor pentru banii de la stat, precum si conditiile pentru accesarea lor, conform datelor transmise de minister, la solicitarea noastra.
Cum functioneaza finantarea startupurilor de la fonduri de capital de risc Gasirea unui investitor este unul dintre cele mai obiectivele majore ale startupurilor. Desi exista multe modele de finantare, inclusiv prin business angels sau programe de accelerare, banii "cei multi" vin intotdeauna de la fonduri de capital de risc (venture capital). Despre cum functioneaza finantarea startupurilor pe filiera fondurilor VC, explica Bogdan Iordache, fondator al How to Web, cel mai mare eveniment din regiune dedicat startupurilor de tehnologie. Iordache a ocupat pana recent si pozitia de Investment Manager in cadrul 3TS Capital, fond ce administreaza 15 milioane euro disponibili pentru piata locala.
Linii telefonice anticoruptie si help desk pentru firmele care acceseaza fonduri europene. Descarca planul ministerului Ministerul Fondurilor Europene va deschide linii telefonice prin care firmele si alti beneficiari de fonduri europene sa ceara sprijin tehnic in accesarea banilor comunitari si sa-i reclame pe functionarii corupti din sistemul de absorbtie a finantarilor europene, se arata intr-un plan aprobat , miercuri, de MFE.
Envoy, startupul unui tanar canadian de origine romana, a primit o finantare de 15 milioane de dolari de la un fond american de investitii Startupul lui Larry Gadea, un tanar canadian de origine romana, a primit 15 milioane dolari finantare de la unul dintre cele mai mari si mai respectate fonduri de investitii din Statele Unite, Andreessen Horrowitz. Envoy, startupul romanului de 28 de ani, este un serviciu de inregistrare a vizitatorilor ce intra intr-o companie si functioneaza printr-o aplicatie de tableta sau de mobil.