Proiect sprijinit de :

Parteneri:
28 de startup-uri romanesti intra in etapa de validare la Hubcelerator 28 de startup-uri participante la Hubcelerator, organizat de Impact Hub Bucharest, au intrat in etapa de validare a modelelor de business. Programul de accelerare a inceput pe 5 octombrie si  s-a concentrat pana acum pe dezvoltarea modelului de afaceri pentru firmele participante, pe redactarea unor planuri financiare  consiliere juridica, contabilitate, finantari si investitii, relatii cu clientii, marketing si dezvoltare de produs, vanzari, social media, resurse umane si abilitati de prezentare.
Acceleratorul olandez Rockstart deschide inscrierile pentru proiecte de energie sustenabile Dezvolti un produs care are legatura cu energia sustenabila, indiferent daca e vorba de o aplicatie de mobil sau daca e hardware? Rockstart, acceleratorul european pentru companii de tehnologie din Amsterdam, a deschis perioda de inscrieri pentru antreprenorii interesati de industria energiei sustenabile.
​INVESTITII IN STARTUPURI: Marile diferente dintre Europa si Silicon Valley Desi ar putea parea ca o investitie intr-un startup este o investitie indiferent de regiunea geografica in care se desfasoara, diferentele intre Silicon Valley si Europa sunt mari atat in ceea ce priveste modul in care sunt acordati banii, cat si procentajul din companie cedat, mult mai mare in Europa. In plus, fondatorii au mai multe "sanse" sa fie penalizati aici.
Noua linie de finantare: 25.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri cu bani europeni, in comunitatile defavorizate. Descarca Ghidul solicitantului Romanii din grupurile defavorizate de populatie, in special persoane de etnie roma sau cu dizabilitati, vor putea primi finantari de pana la 25.000 de euro pentru initierea unor afaceri, in cadrul unor proiecte europene. Aceste proiecte vor fi derulate de organizatii non-guvernamentale si institutii publice, care trebuie sa se inscrie pentru finantare in perioada 25 noiembrie 2015 - 25 ianuarie 2016.
​LISTA Acestea sunt firmele care au castigat pana la 50.000 de lei de la stat, in programul pentru femeile-antreprenor ​Un numar de 21 de firme vor primi de la stat pana la 50.000 de lei fiecare pentru investitii, in cadrul Programului Femeia Manager 2015, potrivit listei societatilor castigatoare, publicate de Directia pentru Politici Antreprenoriale a Ministerului Energiei, Mediului de Afaceri si Intreprindeirlor Mici si Mijlocii.
Zeci de firme romanesti care au facut afaceri cu fonduri europene, puse sa returneze banii absorbiti. Cum s-a ajuns aici O serie intreaga de firme romanesti care au facut investitii din fonduri europene sunt puse acum sa dea inapoi banii absorbiti, in totalitate sau partial. Numarul societatilor comerciale aflate in aceasta situatie se ridica la circa 100, iar sumele pe care statul roman li le cere ajung la circa 20 de milioane de euro, in total, potrivit unor evaluari din piata. Ministerul Fondurilor Europene spune ca firmele in cauza au luat bani europeni declarandu-se intreprinderi mici si mijlocii, dar, in realitate, erau companii catalogate ca fiind mijlocii sau chiar mari.
Start in afaceri cu 25.000 de euro "cadou". Cum vrea statul sa faca patroni din someri, inactivi si salariati Somerii, persoanele inactive si salariatii din Romania ar putea primi fonduri europene de pana la 25.000 de euro pentru a-si deschide firme, prin noul Program Operational Capital Uman. Ministerul Fondurilor Europene a explicat, luni, la solicitarea StartupCafe, cum va functiona viitoarea schema de finantare.
ONG-urile romanesti pot primi finantari de pana la 7.000 de euro prin proiectul Teimplici.ro Organizatiile non-guvernamentale isi pot inscrie proiectele in noua editie a competitie Teimplici.ro, organizata de Telekom Romania  pentru a primi fiantari de pana la 7.000 euro pentru fiecare proiect intregistrat in concurs. Pot fi inscrise proiecte implementate in comunitati cu ajutorul noilor tehnologii informatice in domeniile: educatie, sanatate, mediu, inovatie, dezvoltare si protectie sociala.
Finantari de milioane de euro pentru IMM-uri de cercetare-dezvoltare. Descarca proiectul ghidului Intreprinderi mici si mijlocii (IMM) si alte tipuri de beneficiari din Romania vor putea obtine finantari europene de milioane de euro pentru proiecte in domeniul cercetarii si dezvoltarii, in cadrul unei noi linii de finantare care urmeaza sa fie deschisa.
Au inceput inscrierile: Firme romanesti de tehnologie ar putea primi investitii de pana la 30.000 de euro in schimbul unor parti sociale Antreprenorii romani din domeniul tehnologiei pot obtine investitii de pana la 30.000 de euro in schimbul unor cote de 7 - 10% din partile sociale ale firmelor lor, in cadrul acceleratorului de afaceri RICAP, pentru care inscrierile au inceput joi. Aplicatiile se fac pana pe 5 decembrie 2015.
32 de startup-uri in tehnologie, din 9 tari participa la How to Web Startup Spotlight, la Bucuresti La editia din acest an a  How to Web Startup Spotlight au fost selectate 32 de startup-uri din tehnologie din Bulgaria, Croatia, Grecia, Lituania, Moldova, Polonia, Slovacia, Ungaria si Romania. Programul se desfasoara in perioada  25 si 27 noiembrie, cand fondatorii firmelor vor participa la discutii cu specialisti din industrie, vor incerca sa atraga investitii si sa incheie parteneriate de distributie, vor concura pentru premiile in valoare totala de 20.000 de dolari.
S-au deschis finantarile de pana la 3,24 milioane de lei pentru firmele IT&C. Intra si cere banii
Oamenii de afaceri din Romania pot cere, incepand de luni, finantarile europene de pana la 3,24 milioane de lei pentru proiecte din sectorul tehnologiei informatiei si comunicatiilor (IT&C), in cadrul Programului Operational Competitivitate (POC) 2014-2020, Axa Prioritara 2, Actiunea 2.2.1 "Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere". 
Mic ghid de supravietuire: Firmele incep luni lupta pentru finantarile de pana la 3,24 milioane de lei pentru proiectele IT&C Firmele si alti beneficiari privati vor putea inscrie, incepand de luni, 2 noiembrie 2015, proiectele europene pentru care se acorda finantari de cate maximum 3,24 milioane de lei, in domeniul tehnologiie informatiei si comunicatiilor, in cadrul Programului Operational Competitivitate (POC) 2014-2020. StartupCafe va prezinta un mic ghid de incriere electronica a proiectelor pe site-ul Organismului Intermediar Promovarea Societatii Informationale, al Ministerului Societatii Informationale (MSI), pentru actiunea 2.2.1. a POC .
​HARTA Unde si cum merge turismul rural cu bani europeni, in Romania Transilvania, dar si zona Bucovinei si cea a Deltei Dunarii au fost cele mai atractive din Romania pentru afacerile din turism in mediul rural, cu fonduri europene, arata o harta care analizeaza functionarea Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, pentru anul 2014.
CE: “Prea multe startup-uri pleaca din Europa pentru ca nu gasesc finantare”. Fondul European de Investitii a garantat in acest an finantari de 1 miliard de euro De la inceputul anului si pana in prezent, Fondul European de Investitii (FEI) a semnat acorduri cu fonduri europene private de investitii, cu o valoare totala de peste 1 miliard de euro, reprezentand 28 de tranzactii prin care firmele mici si startup-urile din Uniunea Europeana au obtinut finantari de tip equity (care presupun si cedarea unei parti din actionariat).
TUTORIAL Bani europeni pentru firme romanesti:16 miliarde de euro disponibili in perioada 2016-2017 prin Programul Orizont 2020. Cei 4 pasi esentiali Firmele romanesti pot accesa, in patru pasi esentiali, fonduri europene prin Programul Orizont 2020, bugetat cu 16 miliarde de euro in perioada 2016-2017. Acesti bani nerambursabili care pot fi solicitati direct de la Comisia Europeana se adauga mai cunoscutelor fonduri structurale si de coeziune disponibile in programele gestionate de la Bucuresti. Din articolul - tutorial realizat de Silvia Daboveanu si Andreea Constantin, de la societatea de consultanta FM Management Consultancy SRL, membra ACRAFE, oamenii de afaceri romani pot intelege care sunt pasii necesari accesarii Orizont 2020, o sursa d ebani care nu trebuie ignorata.
SAP lanseaza o competitie pentru startup-urile din Romania interesate sa dezvolte aplicatii de Big Data Dezvoltatorul de solutii software de business si tehnologie, SAP, desfasoara la nivel regional competitia HANA Cloud Platform Startup Challenge (HCP Startup Challenge), dedicata startup-urilor interesate sa dezvolte aplicatii de Big Data. Aplicatiile castigatoare vor fi certificate de SAP si vor fi incluse in portofoliul global de solutii al companiei, iar o parte din proiectele inscrise in competitie vor putea obtine finantari din partea fondului de investitii Eleven.
Credite cu garantii europene si pentru micro-firmele romanesti. Care este prima banca din Romania care intra in programul UE O banca din Romania a semnat un acord cu Fondul european de investitii si Comisia Europeana pentru a le acorda microintreprinderilor romanesti credite bancare cu garantii europene, a informat, joi, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.
Balon de oxigen pentru antreprenorii care au facut cheltuieli in schema de ajutoare restanta: 80 de milioane de lei prin rectificarea bugetara. Descarca proiectul Guvernul urmeaza sa aloce 80 de milioane de lei pentru decontare cheltuielilor facute de antreprenorii care au accesat o schema de ajutor de la stat, afectata de un blocaj. Informatia apare in proiectul de ordonanta de urgenta pentru rectificarea bugetului de stat, publicat de Ministerul Finantelor.
Nou termen: Pana cand se mai pot depune cererile de plata pentru proiectele POSDRU. Descarca noua instructiune Beneficiarii care deruleaza proiecte cu fonduri europene in Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 au un nou termen pana la care pot depune cererile de plata la organismele intermediare pentru POSDRU, conform unei instructiuni emise marti de Autoritatea de Management de la Ministerul Fondurilor Europene.