smile.media

[P] Docbook, aplicația mobilă care revoluționează modul în care te programezi la doctor

Thumbnail

Docbook este prima aplicație din România de programări online la doctor. Atu-ul principal al aplicației constă în faptul că îți permite să te programezi la medic în timp real, fără să fii nevoit să dai telefoane și să aștepți minute în șir până îți răspunde un operator. Aplicația afișează medicii clinicilor partenere ordonați prin geolocatie, de la cel mai apropiat la cel mai îndepărtat de utilizator.  
  

“Ideea unei aplicații de programări la doctor a venit, oarecum, din nevoie. Într-o seară am resimțit o durere foarte puternică de spate și am început să sun la diverse clinici medicale pentru a mă programă cât mai rapid la un consult. După îndelungi așteptări și repetate apeluri, nu am reușit să găsesc un medic disponibil. Atunci am considerat că ar fi foarte utilă o aplicație mobilă care să ajute oamenii să își găsească medicul de care au nevoie și să se programeze în câțiva păși simpli la orice oră din zi sau din noapte, nu doar în orele de program ale clinicilor” explică Cristian Barbu, Fondator și CEO Docbook. 

Thumbnail

 

Povestea Docbook 

Dezvoltarea aplicației a început acum mai bine de 18 luni, pornind inițial cu o echipă mică dar care s-a dezvoltat între timp, pe partea de vânzări și PR, programare și suport IT, grafica și foto-video. 

“Pentru numele aplicației am combinat 2 termeni esențiali, DOCTOR cu BOOKING. Docbook ni s-a părut un nume potrivit dar înregistrarea mărcii la OSIM a atras atenția Facebook Inc. cu care a trebuit să semnăm o înțelegere legală care ne limitează activitatea doar în sferă medicală”, menționează Cristian Barbu. 
  
Aplicația permite utilizatorilor fie să caute doctori după nume, fie după localitate, specialitate, data și formă de plată. Următorul pas este afișarea unei liste complete de doctori, incluzând imagini, adresă, precum și orele și zilele la care este disponibil pentru programare. Programarea este gratis și poate fi anulată oricând, fără niciun cost sau obligativitate. 
  
Docbook se poate descărcă din App Store și Google Play doar pe teritoriul României. În momentul de față sunt listate peste 30 de clinici, cabinete și spitale din București și nu numai, care pun la dispoziția pacienților în jur de 1000 de medici cu diferite specialități. Două dintre clinicile listate au medici și în Pitești, Târgoviște și Suceava. 

Numărul clinicilor, cabinetelor și spitalelor partenere este în continuă creștere pentru a pune la dispoziția pacienților cât mai multe locații. În momentul de față suntem în țeste cu 3 rețele medicale care au clinici în 40 de orașe din România. 
  

Parerea ta despre articol
Vizualizari
385
Conţinut
Adauga comentariu