Ovidiu D. Popica

Bitcoin: Cele două ore de extaz și agonie de joi. Preț în urcare pana la 19.697 dolari apoi cădere spre 15.100 dolari

Thumbnail

Cotațiile în dolari ale monedei virtuale Bitcoin și-au plimbat investitorii, joi seara, de la extaz la agonie în mai puțin de două ore. După două reprize de creștere agresivă 1BTC a atins 19.697 dolari, pe platforma de tranzacționare GDAX unde pot fi urmărite tranzacții și cotații în timp real. Cotația a revenit apoi, aproape la fel de rapid spre 15.101 dolari.

Între timp, în ultimele zile, s-au îndesit avertismentele cu privire la riscurile pentru cei care văd bitcoin ca pe o investiție, pe de o parte, dar și prognozele super optimiste legate de evoluția prețului celei mai populare cryptomonede, pe de altă parte. 

  • Iată cum s-a văzut o zi de tranzacționare (intraday) pe o pe platforma unde pot fi urmărite tranzacții în timp real. 

  • Ziua de 7 decembrie s-a deschis (la 0.00, ora României) cu 1 BTC tranzacționat la 13.457 dolari.

  • Spre 9.00 dimineața, cotația ajunsese la câțiva cenți distanță de 14.500 dolari.

  • În prima oră după prânz, 1 BTC ”înțepase” deja un nou prag psihologic - cum îl numesc traderii - de 15.000 de dolari.

  • Urmează o scădere, apoi patru ore consecutive de creștere susșinută: cotațiile lasă în urmă 16.000, 17.000 de dolari

  • Vine una dintre cele mai volatile ore când cotația trece în grabă de 18.000 și 19.000 cu apropiere rapidă de următorul prag psihologic important 20.000 de dolari. E ora cu cel mai mare volum de tranzacții din zi, când probabil apar marcatorii de profit.

  • Cotația bitcoin nu reușește să treacă de 19.697, nivel care dă parcă semnalul îngenunchierii ”taurilor”.

  • Frenezia lasă loc agoniei pentru cei care au cumpărat cu câteva minute în urmă. Ora 19.00 se încheie cu 1 BTC cotat deja la 15.101 dolari, nivel la care - dacă cineva ar fi cumpărat 1 BTC cu prețul ce pare să rămână maximul zilei - e deja în pagubă cu 4.500 de dolari, adică vreo 7 câstiguri medii brute pe economie.

 

 

Spre finalul zilei, la ora finalizării acestui text (21.00) cotațiile de pe platforma de tranzacționare urmărită de noi păreau să revină în apropiere de 17.000 de dolari. 

Nota redacției: acest text nu reprezintă o recomandare de investiție în Bitcoin sau alte cryptomonede. Astfel de plasamente au un risc foarte ridicat și pot duce la pierderea unor sume importante de bani. Înainte de a plasa bani vă recomandăm viguros să vă documentați temeinic, din cât mai multe surse avizate. 

 

Citește pe StartupCafe.ro și:

Autoritatea de reglementare a piețelor financiare din Franța: Bitcoin este o iluzie periculoasă 

LISTĂ: 6 metode prin care se fură Bitcoin și alte criptomonede

Analist: Cel mai mare risc din jurul bitcoin

Profesor de business la Harvard: Au Bitcoin și celelalte monede digitale viitor?

Parallax

Vizualizari
4751
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
O stire despre nimic, o moneda fara acoperire economica, necontrolabila si cu evolutie la cheremul citorva smekeri. Cine are bani prea multi, n-are decit sa se joace cu "bitcoiul" sau alte monede exotice.
poza de profil
teg
cristi
Nu stiu daca poate fii tranzactionat bitcoin pe gdax, am incercat acum o luna sa imi fac cont si nu am reusit pt ca sant din romania :(

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri