CZ

Analist: Cel mai mare risc din jurul bitcoin

Thumbnail

O serie de lideri de business au tot atras atenția asupra riscului unei bule speculative în investițiile bitcoin, însă altul ar fi acum cel mai mare risc din jurul așa-numitei monede virtuale - atrage atenția un analist Citigroup.

Cel mai mare risc legat de bitcoin ar putea fi costul energiei asociat activităţilor de minerit al monedei virtuale şi nu bula speculativă creată în jurul acesteia, a declarat Christopher Chapman, analist la Citigroup, pentru Bloomberg, citat de News.ro.

În timp ce cotaţia bitcoin, cea mai atractivă monedă virtuală, se apropie de 8.000 de dolari pe unitate, preţul necesar pentru ca mineritul să fie profitabil va ajunge la sumele uriaşe de 300.000-1,5 milioane de dolari, până în 2022, conform tendinţelor actuale de creştere şi al electricităţii utilizate”, a arătat analistul Citigroup. În acest ritm, consumul implicat va ajunge la nivelul celui din Japonia, pe termen lung.

”Nu credem că pot fi atinse aceste niveluri de minerit şi că guvernele vor reglementa/taxa minerii, pentru reducerea consumului de energie”, a mai afirmat Chapman într-un email.

Mineritul, combinat cu reţelele blockchain, formează coloana vertebrală a monedei virtuale, facilitează tranzacţiile şi menţin registrul online al monedelor din sistem.

Minerii sunt recompensaţi pentru participare, în cadrul unui sistem cunoscut sub numele a proof-of-work (dovada muncii).

Procurarea de bitcoin a devenit mult mai dificilă în ultimii ani, numărul monedelor atribuite scăzând pe fondul creşterii costurilor şi al concurenţei mari, care s-a intensificat ca urmare a  creşterii numărului de monede virtuale pe Wall Street. Ritmul de creare a bitcoin este limitat, iar numărul total al acestora nu va depăşi 21 de milioane.

Parallax

Vizualizari
3537
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
as
adsd
Posibil ca articolul original sa fi avut sens si logica, dar ce ati publicat dvs este... cel mult superficial. Cea mai evidenta fractura logica din acest articol (care ar trebui sa fie evidenta pt oricine, nu doar pt cei din domeniu) este "preţul necesar pentru ca mineritul să fie profitabil va ajunge la sumele uriaşe de 300.000-1,5 milioane de dolari".
Ce cred ca vrei sa spui e ca valoarea unui btc ar trebuie sa fie intre 300k si 1500k euro.
Chiar si asa, complexitatea algortimului este direct proportionala cu numarul de mineri. Asta inseamna ca daca nr-ul de mineri creste, creste si complexitatea. Ce inseamna asta in practica? Daca pretul unui btc va scadea, atunci nu va mai fi profitabil (pt unii!) sa mineze. Nr-ul de mineri va scadea, complexitatea la fel => va fi nevoie de o putere mai mica de procesare pt a crea un bitcoin, adica mai putin current consumat.
Nu vreau sa mai scriu si de restul greselilor din text pt ca ar iesi un articol de 2x mai lung decat al dvs.
Per total articolul dvs este

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri