Răzvan Tătaru

Nintendo va lansa următoarea consolă de jocuri video până în martie 2025

Tânăr care se joacă pe consola Nintendo Switch

Compania japoneză de jocuri și divertisment va lansa succesoarea consolei Nintendo Switch, lansată acum 7 ani, până în luna martie 2025, potrivit The Verge.

Nintendo a anunțat, în cadrul evenimentului de prezentare a rezultatelor fiscale ale anului 2023, că următoarea consolă de jocuri video va fi lansată în anul fiscal curent, adică până în martie 2025.

În schimb, succesoarea Nintendo Switch nu va fi prezentată în următorul eveniment „Direct” din iunie 2024.

În cadrul aceluiași eveniment, compania a arătat că vânzările de console Switch au început să scadă, așteptându-se la circa 13,5 milioane de unități care vor fi vândute pe parcursul acestui an fiscal, față de 15,7 milioane unități vândute anul trecut, potrivit CNBC.

Nintendo a depășit așteptările analiștilor în anul fiscal 2023, cu vânzări de aproximativ 12 miliarde EUR și profit net de circa 3,6 miliarde EUR.

Consola Nintendo Switch a fost anunțată prima dată în anul 2016, sub numele de cod Nintendo NX, și aceasta a fost lansată în 2017. Pe parcursul a celor 7 ani de când este pe piață, Switch a devenit a treia cea mai vândută consolă de jocuri video din lume, sub Nintendo DS și PlayStation 2, potrivit TechCrunch.

Parallax

Vizualizari
70
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri